Rize'nin Sorunları Müsiad'da Tartışıldı

Rize'nin Sorunları Müsiad'da Tartışıldı
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şubesi’nin aylık olarak düzenlediği ‘Müstakil Düşünceler Toplantısı’na Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu konuk oldu.

MÜSİAD ve MÜSİAD Gençlik Kurulu üyelerinin katılımıyla, şube binası konferans salonunda yapılan toplantının açılış konuşmasında MÜSİAD Rize Şube Başkanı Cem Temizel, şehrin sorunları konusunda görüş ve önerilerin konuşulduğu toplantıya katılımlarından dolayı Vali Seyfullah Hacımüftüoğlu’na teşekkür etti.

17.20100327201101..jpg

Mülki iradenin şehrimizin sorunlarına bakış açısı ve Sivil Toplum Kuruluşlarından beklentileri konusunun konuşulduğu toplantının kapanış konuşmasını yapan MÜSİAD Rize Şube Başkanı Cem Temizel, “Önceki günlerde Ovit Dağı’nda yaşanan ve çığ düşmesi sonucunda yolda araç içerisinde mahsur kalan, 51 kişinin yaşam mücadelesi verdiği olayda, 40 saat süren kurtarma operasyonunda soğukkanlılıkla ve büyük bir tecrübeyle can kaybı olmadan başarılı bir kurtarma geçekleştirilmesinde öncülük yaparak büyük bir emek sarf eden, Rize Valisi Sayın Seyfullah Hacımüftüoğlu’nu şahsım ve camiam adına tebrik ederim” dedi ve toplantıya katılımlarından olayı MÜSİAD üyelerine teşekkür etti.

16.20100327200821..jpg

Başkan Temizel'den sonra konuşmasına başlayan Hacımüftüoğlu, mülki idarenin anlayışına değinerek “şehrimizin, birçok açıdan bakıldığında, avantajlı konumda olduğu açık bir şekilde görülmektedir. Yaşam tarzı haline getirdiğimiz yakınmayı hayatımızdan çıkararak, olumuz düşünmeyi bir tarafa bırakmalıyız. Akılla, tecrübeyle, müzakereyle, birlik ve beraberlikle kısa sürede çok yol kat edebiliriz. Şehrimiz için arazinin kısıtlı olduğu söyleniyor fakat geçmişte daha fazla nüfusa sahiptik. Bence arazimiz yeterli ve çok değerlidir. Geçmişe takılıp bugünü yavaşlatmaktansa ‘bugün ne yapabiliriz, nerden başlamalıyız’ bunu konuşmalıyız. Başarılı olabilmenin de birlik, beraberlik içinde hep berber istemekten geçtiğini bilmeliyiz. Sorunlarımızın başında eğitimin geldiğini düşünüyorum. İddialı insanların yaşadığı şehrin eğitimdeki yerinin iyi olması gerekir. Fiziki açıdan bakıldığında eğitimde Türkiye’de ilk sıralardayız. Ama başarıya bakıldığında ise ortalamanın altındayız ve bu konunun bizim ilk başlamamız gereken yer olduğunu düşünerek çalışmalarımızı başlattık. Eğiticilere yüze yakın eğitim semineri verildi ve bu seminerler devam etmekte, başarılı öğrencilere ödül verilerek başarı teşvik edilmekte ve bu konu üzerinde daha birçok plan ve programlarımız bulunmaktadır” dedi.

Vali Hacımüftüoğlu, Ovit, Turizm, Trafik, çay ve daha birçok konu üzerinde MÜSİAD üyelerinin sorularını yanıtladı.

rize-valisi-musiadda.jpg