Rize'nin Spor Geleceği Değerlendirildi

Rize'nin Spor Geleceği Değerlendirildi
Rize'nin spor alanında bundan sonraki süreçte atması gereken adımlar Rize Valisi Nurullah Çakır başkanlığında yapılan toplantıda değerlendirildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen ve Rize Valisi Nurullah Çakır’ın Başkanlığını yaptığı toplantıda; Rize’nin spor konusunda hangi noktada olduğu, altyapı ve spor tesislerinin yeterliliği ve daha üst düzey sporcular yetiştirebilmek için ne tür adımların atılması gerektiği gibi konular değerlendirildi.

Vali Çakır Başkanlığındaki toplantıya, Vali Yardımcısı Şefik Aygöl, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Pehlivan, Rize Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan,  Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürleri, çeşitli branşlardaki lisanslı spor antrenörleri ve federasyonların il temsilcileri katıldı.

rizenin-spor-gelecegi-konusuldu-2.jpg

Toplantının ilk bölümünde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Pehlivan yaptığı sunumda; Rize’deki spor altyapısı, tesisler ve sporcu sayısı hakkında teknik ve istatistiki verilerle katılımcılara bilgilendirmelerde bulundu.

halil-pehlivan.20130117211705.jpg

Vali Çakır, toplantıda yaptığı konuşmada, sporun ülkü genelinde son zamanlardaki gelişmesine yapılan kampanyaların ve sağlıkla olan bağlantısına vurgu yaparak; “Ülkemiz federasyonların önemsenmesi, ulusal ve uluslar arası organizasyonları başarıyla sağlanması konusunda önemli mesafeler kaydetti. Bu çerçevede bu günkü toplantıda Rize’nin avantaj ve dezavantajlarını da dikkate alarak top yekun spor dallarında başarılı olması için yapılacak çalışmalar ele alınmalıdır. Bu çerçevede bizlerin yapacağı başarılı çalışmalar yine geniş yelpazede Olimpiyatlarda, Türkiye’nin medarı iftiharı olacak sporcular yetiştirecektir.

nurullah-cakir.20130117211725.jpg

Kamu desteklerinin yanında özel sektör katkılarının ve özelliklede ulusal ve uluslar arası ölçekte yapılacak projelerin spora yönlenmesini de önemsiyoruz. Kulüplerimizin sosyal sorumluluk kapsamında da hareket edeceğine inanıyorum. ‘Herkes İçin Spor’, ‘Obeziteyle Mücadele’ gibi yapılan çağrılarda mekan ve zaman konusunda okullarımızın spor salonları ve kamuya ait binalar toplumun emrindedir. Yerel yönetimlerimizin her zaman olduğu gibi kulüplerimize ve sporcularımıza destek vereceğine gönülden inanıyorum. İktisadi teşekküllerimizin de aynı anlayışla sizlere katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

Tek tek katılımcıların görüş ve düşüncelerini dinleye Vali Çakır, “Her spor dalının önemli olmasına rağmen ilin özellikleri, coğrafi konumu ve bazı dalların yeterli antrenöre ve ilgiye sahip olması nedeniyle bu avantaj ve dezavantajları da desteklerken ele almak durumundayız. Örneğin, aşırı yağış alan bir bölgede olduğumuz için salon sporlarının önemi açıktır. Ama öbür taraftan da çok özel yayla, vadi ve benzeri coğrafyaya sahip olduğumuz içinde autdoor sporunun ihmal edilmeyeceği, aksine turizme de katkı sağlayacağı için teşvik edilmesi gerektiği aşikardır” şeklinde konuştu. 

rizenin-spor-gelecegi-konusuldu-1.jpg

Ayrıca FİFA U20 Dünya Kupası ve Çaykur Rizespor’a da değinen Vali Çakır, bu kadar önemli bir organizasyonda, Dünyanın gözü üzerimizde olacağını, kulüplerimizin, spor camiasının ve tüm Rizelilerin şimdiden biletlerini ayırtması gerektiğini, ayrıca Çaykur Rizespor’umuzun, Mustafa Denizli yönetiminde ikinci yarıda yönetimiyle, kulübüyle tüm Rizeliler taraftarlarca desteleneceğine inandığını ve ikinci yarı için başarı dileklerini ifade ederek, katılımcılara spora verdiği özel katkılardan dolayı teşekkür etti.