Rize'nin Suyu İçilebilir mi?

Rize'nin Suyu İçilebilir mi?
Rize'de yaşanan heyelan ve dere taşmalarından sonra içme suyu temiz mi ve içilebilir durumda mı? Konunun uzmanı bu soruyu yanıtladı. İşte sorunun cevabı:

Rize Halk Sağlığı Şube Müdürü Dr. Dilek Ercan Köse, içme suyu konusunda Rize’yi rahatlatacak açıklamalarda bulundu. Köse, birkaç gündür Rize’yi etkisi altına alan şiddetli yağışların neden olduğu dere taşmaları ve heyelanlardan sonra Rize’nin büyük bir bölümünün su ihtiyacını karşılayan Andon İçme Suyunun temiz ve içilebilir olduğunu açıkladı.

Dr. Köse yaptığı açıklamada, birkaç gündür ilimizi etkisi altına alan şiddetli yağmurların neden olduğu dere taşmalarına bağlı olarak meydana gelen heyelanlardan sonra Rize ve ilçelerinin su ihtiyacını karşılayan Andon İçme Suyu’ndan alınan numunelerin temiz çıktığını açıkladı.

dilek-ercan-kose-rize-halk-sagligi-sube-muduru.jpg

Andon İçme Suyunda vatandaşlarımızın sağlığını olumsuz etkileyecek hiçbir bulguya rastlanılmadığını kaydeden Dr. Köse, Rize’nin büyük bir bölümünün su ihtiyacını karşılayan Andon İçme Suyundan farklı noktalarda rutin olarak kontroller yaptıklarını ifade ederek “Andon İçme suyunun kullanıldığı farklı bölgelerden rutin olarak alınan su numuneleri laboratuarlarda incelenmektedir. Laboratuvar sonuçlarında  vatandaşlarımızın endişeye kapılacak herhangi bir bulguya rastlanmadı. Vatandaşlarımız güvenle ve huzurla Andon içme suyunu kullanabilirler.” dedi.