Rize'nin Tarihi Ahşap Camileri Belgesel Oldu

Rize'nin Tarihi Ahşap Camileri Belgesel Oldu
Rize’de yer alan 1800’lü yıllardan kalma 7 ahşap camii fotoğraf sanatçısı İlyas Köse’nin yönetmenliğinde çekilen belgesele konu oldu.

Rize’nin çeşitli ilçelerinde yer alan ve tarihleri 1800’lü yıları bulan birbirinden güzel ahşap el oymacılığı motiflerine sahip camiler fotoğraf sanatçısı İlyas Köse’nin yönetmenliğinde “Zamana Meydan Okuyan Kubbeler” isimli belgesel oldu.

Çekimleri Rize’nin Hemşin, Güneyce, Kalkandere, Çayeli ve Fındıklı ilçelerinde gerçekleşen belgesel; 1800’lü yıllardan bu yana ayakta kalmayı başarmış camileri konu alıyor.

Belgesel ile ilgili konuşan yönetmen İlyas Köse; amaçlarının bu tarihi yapıları sadece ahşap oymacılık sanatları ile değil, içlerinde barındırdıkları insan hikayeleri ile de gelecek kuşaklara aktarmak olduğunu söyledi.

rizenin-tarihi-ahsap-camileri-belgesel-oldu.jpgrizenin-tarihi-ahsap-camileri-belgesel-oldu-001.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.