Rize'nin Turizm Cennetine 20 Milyon TL.

Rize'nin Turizm Cennetine 20 Milyon TL.
Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize'nin gözde turizm bölgelerinden Çamlıhemşin’in turizm açısından gelişmesi için altyapı ve yol çalışmalarında 20 Milyon TL. harcandığını söyledi.

Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, bazı ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere dün Çamlıhemşin ilçesinde idi. Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu’nun bölge için hazırlamış olduğu projeleri de yerinde inceleyen Karal, Çamlıhemşin’in turizm açısından gelişmesi için altyapı ve yol çalışmalarında 20 Milyon TL. harcandığını ifade ederek,  daha önceden Rize’den 4,5 saate gidilen Çat Yaylasına yapılan bu hizmetler sayesinde artık 1,5 saate gidilebildiğini söyledi.

hasan-karal-camlihemsinde-(6).jpg

Çamlıhemşin’in Molla Veis, Ortak, Şenköy, Güroluk, Şenyuva köylerini ziyaret eden Karal, hem köylülerin sorunlarını dinledi hem de  Zilkale, Palovit ve Tar şelalesinde incelemelerde bulundu. Karal’a ziyaretleri sırasında Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, Hemşin Belediye Başkanı Halim Kazım Bekar, Fındıklı Belediye Başkanı Adnan  Özbalaban, Madenli Belediye Başkanı Necip  Yazıcı, Büyükköy Belediye Başkanı Mustafa Külünkoğlu ile İl başkan yardımcıları ve Çamlıhemşin ilçe başkanı Ahmet Yılmaz da eşlik etti.

hasan-karal-camlihemsinde-(1).jpg

Bölgeyi turizm açısından dünyanın sayılı cazibe merkezlerinden biri haline getirmek için çalıştıklarını kaydeden Karal, “Çamlıhemşin bölgemiz doğal zenginlikler ve güzellikler açısından dünyanın sayılı yerlerinden birisidir. Bizde bu bölgemizi turizm açısından geliştirmek için alt yapı ve yollara yaklaşık 20 milyon lira harcadık. Önceden Rize’den Çat Yaylasına  4.5 saatte gidilirken şimdi 1.5  saatte Çat’a  gidebiliyorsunuz. “ dedi.

hasan-karal-camlihemsinde-(2).jpg

hasan-karal-camlihemsinde-(3).jpg

hasan-karal-camlihemsinde-(4).jpg

hasan-karal-camlihemsinde-(5).jpg

hasan-karal-camlihemsinde-(7).jpg

hasan-karal-camlihemsinde-(8).jpg

hasan-karal-camlihemsinde-(9).jpg

hasan-karal-camlihemsinde-(10).jpg

hasan-karal-camlihemsinde-(11).jpg