Rize’nin Turizm Elçileri Turizm Köprü Projesi Kapsamında Güneydoğu’da

Rize’nin Turizm Elçileri Turizm Köprü Projesi Kapsamında Güneydoğu’da
Rizem Kültür ve Turizm Derneği tarafından "Doğu Karadeniz-Güneydoğu Anadolu Kültür ve Turizm Köprü Projesi” gerçekleştirildi.

Rizem Kültür ve Turizm Derneği tarafından "Doğu Karadeniz-Güneydoğu Anadolu Kültür ve Turizm Köprü Projesi” Batman, Diyarbakır ve Adana’da gerçekleştirildi.

Kültür ve Turizm Köprü Projesi kapsamında Batman’da yapılan toplantıya Vali Ahmet Deniz, Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Rizem Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ramazan Aydoğan, dernek üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bir otelde yapılan kültür ve turizm toplantısında iller arası kardeşlik köprüsünün güçlendirilip tanıtım ve gezilerin artırılmasına yönelik duygu ve düşünceler dile getirildi.

rize’nin-turizm-elcileri-turizm-kopru-projesi-kapsaminda-guneydogu’da-(1)-001.jpg

Toplantının ardından Vali Ahmet Deniz, Rizem Derneği Başkanı Ramazan Aydoğan’a Batman Kültür Envanterini içeren kitap hediye etti. Rizem Dernek Başkanı Aydoğan ise Vali Deniz ve Belediye Başkan Vekili Aksoy’a Rize Çayı hediye etti. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde en çok Rize Çayının tüketildiği ilin Batman olduğunu hatırlatan Rizem Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Aydoğan, Batmanlıların Rize çayına büyük ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

rize’nin-turizm-elcileri-turizm-kopru-projesi-kapsaminda-guneydogu’da-(2).jpg

Yapılan yeni yatırım ve çalışmalarla iller arası mesafenin Ovit Dağı Tünelinin sonlanmasıyla Karadeniz ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinin 5-6 saate ineceğini hatırlatan Dernek Başkanı Aydoğan, ulaşımın kolaylaşması sayesinde farklı illeri gezip tanımanın güzellikleri keşfetmenin çok kolay olduğunu belirtti.

rize’nin-turizm-elcileri-turizm-kopru-projesi-kapsaminda-guneydogu’da-(3).jpg

Birçok bölgede ev hanımlarının şehrin dışına bile çıkamadığına dikkat çeken Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy ise, ev hanımlarına yönelik yaptıkları projelerinin devam ettiğini bunun ilk etabının Şanlıurfa, Gaziantep ve Konya illerine yapıldığını, projelerine Karadeniz illerini kapsayacak çalışmalarının bulunduğunu söyledi.

rize’nin-turizm-elcileri-turizm-kopru-projesi-kapsaminda-guneydogu’da-(4)-001.jpg

Rizem Kültür ve Turizm Derneği heyeti, Batman iline yaptıkları ziyaretin yanı sıra Diyarbakır ve Adana’da gerçekleştirdikleri ziyaretlerde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı ve TÜRSAB Bölge temsilciliğine ziyaretlerde bulunarak, iller arası turizm faaliyetleri konusunda görüşmelerde bulundu.

rize’nin-turizm-elcileri-turizm-kopru-projesi-kapsaminda-guneydogu’da-(5).jpgrize’nin-turizm-elcileri-turizm-kopru-projesi-kapsaminda-guneydogu’da-(6).jpgrize’nin-turizm-elcileri-turizm-kopru-projesi-kapsaminda-guneydogu’da-(7).jpgrize’nin-turizm-elcileri-turizm-kopru-projesi-kapsaminda-guneydogu’da-(8).jpg

rize’nin-turizm-elcileri-turizm-kopru-projesi-kapsaminda-guneydogu’da-(9).jpgrize’nin-turizm-elcileri-turizm-kopru-projesi-kapsaminda-guneydogu’da-(10).jpgrize’nin-turizm-elcileri-turizm-kopru-projesi-kapsaminda-guneydogu’da-(11).jpgrize’nin-turizm-elcileri-turizm-kopru-projesi-kapsaminda-guneydogu’da-(12).jpg