Rize'nin Yeni Milli Eğitim Müdürü Gürpınar

Rize'nin Yeni Milli Eğitim Müdürü Gürpınar
Rize İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım’ın görevden alınmasının ardından Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanacak isim belli oldu.

Karabük İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar’ın Rize’ye Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Rizeli Hızır Aktaş’ın ise Tamer Kırbaç'ın Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü görevinden alınması üzerine Trabzon’a Milli Eğitim İl Müdürü olarak atanacağı öğrenildi.

17 Aralık'ta başlayan bakanları ve bakan çocuklarını da kapsayan rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrasında gerçekleşen görevden almalar sonucunda Rize Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden alınan Saffet Yıldırım’ın yerine Rize’ye Karabük İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç'ın yerine ise Gümüşhane'nin Rizeli İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş'ın atanacağı öğrenildi. Atamaların bu hafta veya gelecek hafta içerisinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Rize’nin yeni İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, uzun yıllar önce Rize’nin Kendirli Beldesinde öğretmenlik ve müdür vekilliği görevlerinde bulunmuştu.

İSMAİL GÜRPINAR KİMDİR?

ismail-gurpinar-kimdir.jpg

1953 yılında Tokat’ın Reşadiye ilçesinde doğdu. 1975 Yılında Konya Selçuk Eğitim Enstitüsü Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümünü bitirdi. Rize Kendirli Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni, Rize Kendirli Ortaokulu Müdür Vekili, Tokat Reşadiye İHL. Sosyal Bilgiler Öğretmeni, Tokat Reşadiye İlçe Milli Eğitim Müdürü, Çanakkale Biga İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü, Çanakkale Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü, Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü ve Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü görevlerinde bulundu.

31 Ocak 2012 tarihinde Bakanlığımızca görevlendirildiği Karabük Milli Eğitim Müdürlüğü görevine 19 Ocak 2013 tarihinde asaleten atanmış ve 23 Ocak 2013 tarihinde görevine başlamıştır. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

HIZIR AKTAŞ KİMDİR?

hizir-aktas-kimdir.jpg

06/09/1958 yılında Rize’nin Köprülü Köyü’nde dünyaya geldi. İlköğrenimini köyünde tamamladı. 1979-1980 eğitim-öğretim yılında Rize İmam-Hatip Lisesi’nden mezun oldu. Aynı yıl Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde lisans eğitimine başladı. 1984 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 1985 yılında Bodrum Karaova İlköğretim Okulu’nda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak göreve başladı. 1986 yılında Rize İmam- Hatip Lisesi’nde Meslek Dersleri öğretmeni olarak görev yaptı. Yedek subay askerliğinden sonra aynı okulda idarecilik görevinde bulundu. 2004 yılından bu yana aynı okulda asaleten müdürlük görevini yürüttü. Bu görevi sırasında Rize Valiliği ve Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından çeşitli ödüllerle taltif edildi.

2012 yılının Nisan ayından itibaren Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürütmektedir. Evli ve dört çocuk babasıdır.

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Rize ve Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Görevden Alındı

8 Milli Eğitim Müdürü görevden alındı