Rize’nin Yeni Vali Yardımcıları ve Kaymakamları Belli Oldu

Rize’nin Yeni Vali Yardımcıları ve Kaymakamları Belli Oldu
Rize Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran ile Abdullah Şen farklı görevlere atanırken bazı ilçe kaymakamları da değişti. Hemşin İlçe Kaymakamı Bayram Sağır ile Ağrı ili Eleşkirt Kaymakamı Gülhani Ozan Sarı Rize Vali Yardımcılığına atandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile 427 mülki idare amirinin görev yerleri belli oldu.

Atama Kararlarına göre İçişleri Bakanlığı bünyesinde yapılan değişikliklerde, 2020 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlayan ve hizmet veya mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan 427 mülki idare amirinin görev yerleri değişti.

Buna göre, Rize Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığına, Abdullah Şen ise Amasya ili Suluova Kaymakamlığına atandı.

Dalkıran ve Şen’den boşalan Rize Vali Yardımcılığı görevine ise Hemşin Kaymakamı Bayram Sağır ve Ağrı ili Eleşkirt Kaymakamı Gülhani Ozan Sarı atandı.

Hemşin Kaymakamlığına Nevşehir ili Kozaklı Kaymakamı Ömer Faruk Duman’ın ataması yapılırken, Kalkandere Kaymakamı Sercan Yılmaz Erzincan ili Otlukbeli Kaymakamlığına atandı.

Fındıklı Kaymakamı Muhammet Emre Canpolat, Ordu Mesudiye Kaymakamlığına atandı.

Karaman Sarıveliler Kaymakamı Emrah Uzun, Fındıklı Kaymakamlığına atandı.

Eski Rize Pazar Kaymakamı İsmail Şanlı İstanbul Vali Yardımcılığına atandı.

Fındıklı ve Kalkandere Kaymakamlığına ise atama yapılmadı.

AHMET DALKIRAN KİMDİR?

1979 yılında Ankara’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İzmir’de tamamladı. 2002 yılında  Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu.

2003-2004 yılları arasında Maliye Bakanlığı bünyesinde Vergi Denetmen Yardımcısı olarak çalıştı. Daha sonra İçişleri Bakanlığının açtığı Kaymakam adaylığı sınavını kazanarak 2004 yılında Tokat Kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı. Çorum Boğazkale ve Samsun Salıpazarı İlçelerinde vekâleten görev yaptı. 3 yıla yakın adaylık sürecinin sonunda Mart 2007'de 91. Dönem Kaymakamlık Kursunu üstün başarı derecesi ile tamamlayarak Çorum İli Oğuzlar İlçesine atandı. Daha sonra sırasıyla Siirt-Eruh Kaymakamlığı(2008-2010); Diyarbakır Vali Yardımcılığı(2010-2015) ve Aydın-Kuyucak kaymakamlığı (2015 Temmuz -Aralık) görevlerinde bulundu.

2005 yılında dokuz ay süreyle dil eğitimi ve mesleki incelemelerde bulunmak üzere İçişleri Bakanlığınca İngiltere’ye gönderildi. İçişleri Bakanlığının yüksek lisans ve doktora programları  kapsamında 2013 yılında bir yıl süreyle Keele Üniversitesinde(İngiltere) Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde yüksek lisans; 2016-2019 yılları arasında da York Üniversitesinde (İngiltere) Siyaset Bilimi bölümünde doktora çalışmalarını tamamladı. Dezavantajlı çocuk ve gençlere yönelik sosyal politika stratejileri; insani krizlerde uluslararası göç politikaları ve yönetişim, işbirliği ve koordinasyon konuları üzerinde akademik çalışmaları bulunmakta olup, 31.08.2018 tarih ve 2018/157 Cumhurbaşkanlığı atama kararı ile Rize Vali Yardımcılığı görevine  atanmış ve  İçişleri Bakanlığınca yurtdışı görevlendirme süresinin sonunda 7 Ocak 2019 tarihi itibariyle İlimizdeki görevine başlamıştır. Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran evli ve üç çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

ahmet-dalkiran-001.jpg

ABDULLAH ŞEN KİMDİR?

1979 Trabzon Çaykara doğumlu olan Abdullah ŞEN, ilk ve orta öğrenimini Çaykara'da tamamladı. 1998-2002 yılları arasında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Hukuk eğitimi gördü. 2002-2003 yılları arasında Ankara Barosunda Avukatlık stajını tamamlayarak 2004 yılında Aksaray Kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı. Rize İkizdere ve Konya Yalıhüyük İlçelerinde vekâleten görev yaptı. 3 yıla yakın adaylık sürecinin sonunda Mart 2007'de 91. Dönem Kaymakamlık Kursunu tamamlayarak Kırıkkale İli Karakeçili İlçesine atandı. 2009 Yılı atamalarında Bayburt ili Aydıntepe İlçesinde Kaymakam olarak göreve başladı. Daha sonraki kararname ile Hakkari Vali yardımcılığı ve ardından Oltu Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. 2014 resmi gazetede yayınlanan atama kararnamesiyle 19 Mayıs İlçe Kaymakamlığına atandı.2016/861 sayılı müşterek kararnameyle de  Rize Vali Yardımcılığına atandı.

abdullah-sen-004.jpg

BAYRAM SAĞIR KİMDİR?

1982 yılında Trabzon ili Araklı ilçesinde doğdu. İlk ve Orta Öğrenimini İzmit’te Lise öğrenimini ise İstanbul’da tamamladı. Lisans ve Yüksek Lisans eğitimini Dumlupınar Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde tamamladı. Yaklaşık 9 yıl İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birliklerinde (İMMİB) görev yaptı. 2014 yılında Kaymakamlık sınavını kazanarak, Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Adaylık süreci içerisinde Turhal Kaymakam Vekilliği görevinde bulundu. 103. dönem Kaymakamlık Kursunu tamamlayarak 2017-2018 tarihleri arasında Bilecik Pazaryeri'nde görev yapan Kaymakamımız, 31/08/2018 tarih ve 2018/157 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Hemşin Kaymakamı olarak atanmış olup, evli ve 2 çocuk babasıdır.

bayram-sagir.jpg

GÜLHANİ OZAN SARI KİMDİR?

Gülhani Ozan Sarı, 30/08/1983 tarihinde Antalya İli Manavgat İlçesinde doğdu. İlk ve Orta Öğretimini, sırasıyla Kahramanmaraş, Isparta, Mardin ve Adana olmak üzere, ülkenin farklı noktalarında devam ettirdi ve tamamladı. Lisans Eğitimini Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi Kamu Yönetimi; Yüksek Lisansını ise Sosyal  Bilimler Enstitüsü Yönetim Bilimi Bölümünde tamamlayıp, akabinde Adıyaman İlinde askerlik görevini ifa etti.

Askerlik görevi sonrası bir süre Maliye Bakanlığı bünyesinde çeşitli görevlerde bulunduktan sonra, 2008 yılında İçişleri Bakanlığı’nın yapmış olduğu Kaymakam Adaylığı Sınavı’nı kazanarak 96. Dönem Burdur’da Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı. Sırasıyla Burdur Valiliğinde İl stajı, Konya İlinde Teftiş stajı, Afyonkarahisar İli Emirdağ İlçesinde Kaymakam Refikliği Stajı, Kastamonu İli Araç İlçesinde Kaymakam Vekilliği görevi ve bir yıl süreli yurtdışı eğitimlerini tamamladı.

96. Dönem Kaymakamlık Kursunu bitirmesinin ardından; Mersin İli Çamlıyayla İlçesi ve Kilis İli Elbeyli İlçesi Kaymakamlıklarına müteakip, 20.08.2017 tarihli ve 30160 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan İçişleri Bakanlığının 2017/345 sayılı “Mülki İdare Amirleri Kararnamesi” ile Eleşkirt Kaymakamlığına atanmış olup; evli ve bir çocuk babasıdır.

gulhani-ozan-sari.jpg

ÖMER FARUK DUMAN KİMDİR?

1988 yılında Adıyaman'da dünyaya geldi. Aslen Kırşehir İli Akpınar'lı olan Kaymakamımız  İlköğretim eğitimini Kırıkkale İstiklal İlköğretim okulunda, lise eğitimini İstanbul Çapa Anadolu Lisesinde tamamladı. 2010 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümünden mezun oldu.

2015 yılında İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nde İl Göç Uzman Yardımcısı olarak başladığı memuriyet hayatına, yine aynı yıl İçişleri Bakanlığı tarafından açılan Kaymakamlık sınavını kazanarak 104. dönem mülki idare amirliğine, 2015 yılında Kırıkkale Kaymakam adayı olarak intisap etti. Kırıkkale Valiliğinde il stajını Bursa-İznik ve Kastamonu-Cide Kaymakamlık refakati stajını tamamladı. Kayseri-Felahiye, Aksaray-Ağaçören, Kırşehir-Çiçekdağ'ında  Kaymakamlık vekilliği yaptı. 8 ay süreyle Birleşik Krallık'ta Sheffield Üniversitesi'nde dil eğitimi gördüğü sırada çeşitli ingiliz kurumlarında ve Türkiye Londra Büyükelçiliği ve Londra Başkonsolosluğunda incelemelerde bulundu. 22.10.2018 tarihli Bakanlık Makamının olurları ile İlçemiz Kaymakamlığına  vekaleten atanmış olup, 26.12.2018 tarih ve 2018/261 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararıyla asaleten atanmıştır

omer-faruk-duman.jpg

EMRAH UZUN KİMDİR?

1987 yılında Adapazarı’nda doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde tamamladı. 2005 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden 2009 yılında mezun oldu. 15 ay Maliye Bakanlığı’nda Vergi Müfettiş Yardımcısı olarak görev yaptı. 2012 yılında Kaymakamlık sınavını kazanarak Karabük Kaymakam Adayı olarak mesleğe başladı.

Sinop’un Durağan ve Erfelek ilçelerinde Kaymakam Vekili olarak görev yaptı. 2016 - 2017 yıllarında Kırıkkale Karakeçili ilçesinde 2017-2018 yıllarında Samsun Ladik ilçesinde  görev yapan Kaymakam Emrah Uzun, 01.09.2018 tarihli İçişleri Bakanlığı’nın Atama Kararı gereğince 17.09.2018 tarihinde Sarıveliler Kaymakamlığı görevine başlamıştır. Kaymakam, evlidir.

emrah-uzun.jpg