Rize'nin Yeni Yıldızı Şehit Erhan Dural Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi İlk Meşalesini Yaktı

Rize'nin Yeni Yıldızı Şehit Erhan Dural Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi İlk Meşalesini Yaktı
Rize Şehit Erhan Dural Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, ilk yılında yoğun ilgiyle karşılaştı.

2017-18 eğitim öğretim yılında 68 öğrencinin kabul edileceği Rize Şehit Erhan Dural Milli İrade Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, ilk eğitim öğretim yılında başarılı öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşırken; taban puanı 444, tavan puanı 495 olan Şehit Erhan Dural Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tercih eden öğrencilerin puan ortalaması 462,225 olarak gerçekleşti.

Okulun puan yüzdesi yüksek öğrenciler tarafından tercih edilmesinin çok önemli olduğunu kaydeden Okul Müdürü Yaşar Keskin, “Umut dolu yarınları aydınlatacak 68 güneşimiz bugün doğdu” diyerek yeni eğitim-öğretim yılına iddialı bir başlangıç yaptıklarını ifade etti.

Şehit Erhan Dural Milli İrade Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin 4 yıl sonra açacak olan çiçeklerinin tohumlarını idarî kadro ve öğretmen ekibiyle birlikte 2017-18 eğitim öğretim yılının ilk gününde ektiğini kaydeden Keskin, öğrenci ve velilerine seslenerek, “Değerli anne-babalar ve onların kıymetli evlatları; içinde bulunduğumuz zamanın insanı kendi doğasından uzaklaştırmaya zorladığı, adeta sürecin ürünü haline getirdiği hepimizin bildiği gerçektir. Bu tehlikeli sürecin farkına varmak önemli bir farkındalık gerektirir. Sizler evlatlarınızı bu tehlikeden korumak ve onları en iyi şekilde geleceğe hazırlamak için bize inandınız ve onları bizlere emanet ettiniz. Yapmış olduğunuz seçimin ne kadar doğru olduğunu sizlere ispat etmemiz bu andan itibaren boynumuzun borcudur. Evlatlarınız burada yeniden kendini inşa edecek, insani değerlerle kuşanarak çağını tanıyacak, bilim ve teknolojinin insanlığa sunacağı imkanları araştırarak, eleştirel-analitik bilimsel düşünme meziyetlerini kazanacak, bizi biz yapan değerler ve ahlaki değerleri benimseyerek vicdan sahibi bir birey olarak geri dönecektir. Tüm bu meziyetleri kazanacağı bu sürecin sağlıklı mutlu başarılı olmasını temenni ederek sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Allah bu kutlu davada bizleri utandırmasın.” diye konuştu.

rizenin-yeni-yildizi-sehit-erhan-dural-kiz-anadolu-imam-hatip-lisesi-ilk-mesalesini-yakti-..jpgrizenin-yeni-yildizi-sehit-erhan-dural-kiz-anadolu-imam-hatip-lisesi-ilk-mesalesini-yakti.jpg