Rize'nin Yüz Yıllık Rüyası Gerçekleşiyor

Rize'nin Yüz Yıllık Rüyası Gerçekleşiyor
Rize'nin yüzyıldır hayalini kurduğu Ovit Tüneli Projesi resmen hayata geçiyor. İşte temel atma töreninin saati:

Sert geçen kış şartlarından dolayı yılın yaklaşık 8 ayı geçit vermeyen Rize- Erzurum Karayolu'nun 2 bin 680 rakımındaki Ovit Geçidi, yapılacak Ovit Tüneli ile yılın 12 ayı geçit verecek.

13 Mayıs Pazar Günü Saat: 11.00'da İkizdere ilçesi Sivrikaya Köyü'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birçok bakan ve milletvekilinin katılacağı temel atma töreninin ardından 2015 yılında tamamlanması hedeflenen Ovit Tüneli ile Rize-Erzurum arasındaki ulaşım hem yılın 12 ayı geçit verecek hem de mesafe süresi 2 - 2,5 saate düşecek.

Tünel uzunluğu ile dünyanın en uzun 3., Türkiye'nin ise en uzun 1. tüneli olacak Ovit Tüneli, 15 Kilometre uzunluğunda çift tüpten oluşacak. Rize'nin İkizdere İlçesi Sivrikaya Köyü'nden başlayıp Erzurum'un İspir İlçesi'nden çıkacak tünelin tamamlanması ile Rize-Erzurum Karayolu Mardin'e kadar uzanacak. Rize ile Erzurum arasındaki karayolu mesafesi 60 kilometre kısalacak. Rize ile Erzurum arasında olan 4-5 saatlik ulaşım süresi ise 2-2.5 saate inecek.

Tünelin bitmesi tamamlanacak olan Rize-Mardin Karayolu'nun özellikle uluslararası ticari taşımacılıkta Türkiye'nin en önemli güzergahlarından bir tanesi haline gelmesi bekleniyor. 500 milyon TL maliyeti bulunan tünelin 2015 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

ovit-tuneli.20120507122811.jpg