Rizespor A.Ş. Kaynak Arıyor

Rizespor A.Ş. Kaynak Arıyor
Rizespor Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. başta futbolcuların geçen sezondan kalan alacakları olmak üzere piyasaya olan borçlar nedeniyle ekonomik sıkıntı yaşıyor.

Futbolcuların maç başı alacaklarını sezon sonuna bırakan sportif A.Ş.’nin acil olarak ödemesi gereken diğer borçları ile birlikte ilk etapta 5 Milyon TL’ye ihtiyaç var. Sportif A.Ş. futbolcuların geçen sezondan alacağı olan yaklaşık 3.5 milyon TL’nin bir an önce ödenmesi için arayışlarına devam ederken şirketin ortaklarından apellerini ödemeleri istendi.

Apeller İstendi
Rizesportif A.Ş. Başkanı Metin Kalkavan’ın çok ciddi ekonomik sıkıntılarının olduğunu ve bunun çalışmalarını yaptıklarını söylemesinden sonra yeşil-mavili bulmaya çalıştığı para ile öncelikle futbolcuların geçen sezondan kalan alacaklarını ödeyecek. Önce acil olarak ödenmesi gereken paralar, ardından da yapılacak olan yeni transferler için sıcak paraya ihtiyacı olan Rizespor’da şimdi gözler ortaklara çevrildi. Rizesportif A.Ş.’nin 501 sermaye taahhüdünden kalan yaklaşık 2.798 Milyon TL apel alacağı var. Bu alacaklarda ortaklardan istendi.

Elektrikler Kesildi
Rizespor’da başta futbolcu alacakları olmak üzere borçların ödenmesi için para arayışları devam ederken Mehmet Cengiz tesislerinde elektrikler borç nedeniyle 2 gün kesildi. Elektriklerin kesilmesi nedeniyle tesislerde iki gün boyunca hiçbir şey yapılamadı. Daha sonra yöneticilerin devreye girmesiyle Tedaş’a olan borç ödenerek elektrikler açıldı. Öte yandan Rizespor’un alt yapı tesisleri bakım ve onarıma alındı. Atatatürk Stadının yanında bulunan ve son derece elverişsiz olan tesisler tepeden tırnağa yenilenecek. Geleceği için alt yapıya önem verecek olan yeşil-mavililerde yeni alt yapı tesisi yapılana kadar kalacağı bina modern hale getirilecek.