Rizespor Avantaj Peşinde

Rizespor Avantaj Peşinde
Bank Asya 1. Lig'den Spor Toto Süper Lig'e çıkacak son takımı belirleyecek Play-Off maçları bugün başlıyor. Çaykur Rizespor, Ordu'da 2. maç için avantajlı skor peşinde.

Bugün başlayacak Play-Off maçlarının ilkinde Çaykur Rizespor, Ordu'da 19 Eylül Stadı'nda Orduspor ile iki maç üzerinden oynanacak yarı finalin ilk maçına çıkacak. Yeşil Mavililer, bugünkü karşılaşmadan avantajlı bir skor elde edip Rize'ye mutlu dönmenin ve perşembe günkü 2. maça rahat çıkmanın hesabını yapıyor.

Saat: 20.00'da başlayacak ve TRT 3 Spor'dan canlı yayınlanacak karşılaşmanın hakemi FİFA kokartlı Halis Özkahya. Yeşil Mavililer ile Orduspor perşembe günü Rize'de bu maçın rövanşını yapacak. Tur atlayan takım ise Tavşanlı Linyitspor - Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasından tur atlayan takımla Süper Lig'e yükselme mücadelesinde final maçını oynayacak.

Play-Off maçlarının ilkinde bu akşam deplasmanda Orduspor ile karşılaşacak olan Çaykur Rizespor’un işi hem kolay hem de zor. Yeşil-Mavililer deplasmanda Orduspor karşısında çok da kolay bir maça çıkmayacak. Rizespor ligde dış sahada oynadığı 17 maçtan 4 galibiyet, 6 beraberlik, 7 mağlubiyet alırken rakip fileleri 9 kez havalandırıp, kalesinde 16 gol gördü ve 18 puan topladı. Bununla da Yeşil-Mavililer dış saha maçlarını puan durumuna göre 9. sırada tamamladı. Orduspor ise iç saha maçlarında başarılı değil. Mor-Beyazlılar, sahasında oynadığı 16 maçta 6 galibiyet, 6 beraberlik ile 4 mağlubiyet alırken 23 gol attı, 15 gol yedi. 24 puan toplayarak iç saha maçlarında 9. sırada yer aldı.

Rizespor ile Orduspor’un ligde iç saha ve dış saha maçlarında kağıt üstündeki görüntüleri böyle. İki takımın son 3 sezonda Bank Asya 1.Lig’de oynadıkları maçlara bakıldığında ise şu tablo ortaya çıkıyor; 2008-2009 sezonu ilk maç Rize 1-Ordu 0, Ordu 2-Rize 0. 2009-2010 sezonunda ise gülen taraf Orduspor oldu. Rize 0-Ordu 2, Ordu 1-Rize 0. 2010 2011 sezonun da ise üstünlük Rize’deydi. Yeşil-Mavililer Orduspor ile deplasmanda 1-1 berabere kalırken, güçlü rakibini kendi sahasında 3-0 mağlup etme başarısını gösterdi. Son 3 yılda oynanan maçlarda Rizespor, 2 galibiyet, 1 beraberlik alırken 3 kez mağlup oldu. Orduspor ise 3 galibiyet. 1 beraberlik alırken 3 kez galip geldi.

Şimdi Play-Off'ta karşı karşıya gelecek olan Rizespor ile Orduspor’un verileri üzerinde ciddi hesaplar yapmayı gerektiriyor. Yeşil-Mavililer ligi 54 puan ile 4. Orduspor ise aynı puan ile 5. sırada tamamladı. İki takım da ligde birkaç kez liderlik koltuğuna oturdu ama devamını getiremediler. Rizespor iç saha maçlarının en başarılı takımı olurken Orduspor kendi sahasında beklediği sonuçları alamamasına rağmen dış saha maçlarını zirvede tamamlama başarısını gösterdi. Rize’de dış saha maçlarının başarısız takımlarından biri olarak ligi tamamladı. Rizespor iç, Orduspor’da dış sahanın kralı olarak oynayacakları Play-Off maçında finale kimin çıkacağı merakla bekleniyor.

Günün ilk maçında ise 23 Mayıs Pazartesi günü (bugün) saat 16.00'da Dumlupınar Stadı'nda ligi normal sezonda 3. sırada bitiren Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, deplasmanda lig altıncısı Tavşanlı Linyitspor ile karşılaşacak.  Spor Toto Süper Lig'e çıkacak takımın belli olacağı final maçı ise 29 Mayıs Pazar günü tarafsız sahada oynanacak.

Bank Asya 1. Lig Play-Off maçlarının programı ise şu şekilde:

23 MAYIS PAZARTESİ

16.00 Tavşanlı Linyitspor - Gaziantep Büyükşehir Belediyespor

20.00 Orduspor - Çaykur Rizespor

26 MAYIS PERŞEMBE

17.00 Gaziantep Büyükşehir Belediyespor - Tavşanlı Linyitspor

20.00 Çaykur Rizespor - Orduspor

29 MAYIS PAZAR FİNAL MAÇI

Tarafsız sahada