Rizespor ile Birlikte UEFA Lisansı Alan Kulüpler!

Rizespor ile Birlikte UEFA Lisansı Alan Kulüpler!
Türkiye Futbol Federasyonu, 2016-2017 sezonu için UEFA ve Ulusal Kulüp Lisansı alan kulüpleri açıkladı. Süper Ligden 11 takım UEFA Lisansı alırken, listede Rizespor da yer aldı.

TFF Kulüp Lisans Kurulu, yaptığı toplantıda sonrası 2016-2017 sezonu için UEFA ve Ulusal Kulüp Lisansı almaya hak kazanan kulüpleri açıkladı.

17 Kulübün UEFA Lisansına başvurduğu ve bunlardan Spor Toto Süper Lig'den Akhisar Belediye Gençlik ve Spor, Beşiktaş, Bursaspor, Rizespor, Fenerbahçe, Galatasaray, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü, Kasımpaşa, Osmanlıspor Futbol Kulübü, Sivasspor ve Torku Konyaspor'un UEFA Lisansı almaya hak kazandığı belirtildi.

Ulusal Kulüp Lisansı için de 55 kulübün içinden PTT 1 . Lig'den Kardemir Karabükspor, Giresunspor ve Göztepe'nin, Spor Toto 2. Lig'den Fatih Karagümrük, Fethiyespor, İnegölspor, Kırklarelispor ve Konya Anadolu Selçukspor'un Ulusal Lisans almaya hak kazandığı açıklandı. 

Toplantıda, 11 kulübün UEFA Lisansı, 8 kulübün ise Ulusal Lisans alma hakkı kazandığı vurgulanırken, kalan 53 kulübe kriter eksiklerini tamamlamaları için ilgili maddelere göre 30 ile 60 gün arasında ek süre tanındığı ifade edildi.