Rizespor Kritik Virajda!

Rizespor Kritik Virajda!
Ç.Rizespor evinde oynayacağı G.Saray maçı ile birlikte zorlu bir etaba giriyor.

Son hafta oynadığı Bursaspor maçından istediği puanı koparamayan Ç.Rizespor, önünde oynayacağı 4 maçı hedef olarak belirledi. Bu hafta evinde Şampiyonluğun güçlü adaylarından G.Saray’ı ağırlayacak olan yeşil-mavili takım , 24. Hafta ise deplasmanda Antalyaspor ile hayati önem taşıyacak bir maça çıkacak. Ligin 25. Ve 26’ıncı haftasında evinde üst üste iki maç yapacak olan Ç.Rizespor sırasıyla önce Beşiktaş’la bir hafta sonra ise yine kendi taraftarı altında Eskişehirspor ile karşılaşacak. Ç.Rizespor teknik direktörü Uğur Tütüneker oynayacağı 4 maçtan hedef olarak 3 galibiyet almanın peşinde olduklarını belirterek özellikle G.Saray maçından alınacak üç puan hem moral hem de takıma büyük güven sağlar açıklamasında bulunmuştu.

Ali Adnan, Tevfik ve Deniz’e hazır ol Emri Verildi
 
Hafta sonu kendi sahasında oynayacağı G.Saray maçının hazırlıklarına Mehmet Cengiz tesislerinde sürdüren Ç.Rizespor’da teknik patron Uğur Tütüneker, son haftalarda ilk 11 şansı bulamayan üç oyuncusu ile yakından ilgileniyor.
 
Sarı kart cezalısı olan Iraklı Ali Adnan, Erciyes, Gaziantep ve Bursaspor maçlarında formasını kaptırdığı Eren Albayrak’la kıyasıya bir yarışa girerek tekrar formanın peşine düştüğü ve idmanlara oldukça hırs yaptığı gözlenirken, yeşil-mavili takımda forvet oyuncusu Deniz Kadah’ın üstün performansı Uğur Tütüneker’i tatlı bir düşünceye sevk eden bir başka konu oldu. Deneyimli teknik adam gurbetçi futbolcuyu ileride Kwekue ile sahayı sürmenin planını kurmayları ile kafa kafaya vererek istişareler yaptığı, bu bölgede bir başka forma bekleyen Tevfik Köse’nin de ilk devre Telekom Arena’da gösterdiği performans ve attığı gol bu futbolcunun en büyük referansı olduğu belirtildi.
 
Tandem Tekrar Değişecek!
 
Cezası sona eren Ousman Vıera’nın  G.Saray karşısında takımda ki yerini yeniden alacağı bu bölgede görev yapan Ahmet Görkem ve Godfrye arasında Uğur hocanın hangisine forma vereceği yapılacak olan son taktik idmanında karar verilecek. Sarı – Kırmızılı takımın özellikle Burak yılmaz ile çıktığı hücumlarda bu futbolcunun hızı ve yırtıcılığına karşı Tütüneker, bu bölgede Vıera’nın yanına çabukluğu ile Ahmet’ten 1-2 adım önde olan Godfrye şans vermesi bekleniliyor.
 
Yetişmiyorlar!
 
Ç.Rizespor’da sakatlıkları süren Engin Baytar ve Lualua’nın G.Saray karşılaşmasında oynama ihtimalleri bulunmuyor. Engin’in Almanya’da tedavisine devam ettiği ve bu futbolcunun maç günü Rize’ye dönecek olması, bir başka sakat oyuncu Lualua’nın ise tam olarak iyileşmeden sahalara dönmesinin büyük risk taşıyacağından iki futbolcu G.Saray karşısında forma giyemeyecek. Yeşil-mavili takımın iki as oyuncusu bir sonra ki hafta oynanacak olan Antalyaspor karşılaşmasında hazır olacakları belirtildi.
 
Açıklanan Hakem Kafalarda Soru İşareti Bıraktı?
 
Hafta sonu oynanacak olan G.Saray maçına MHK Antalya bölgesi hakemlerinden M.Kamil Abitoğlu’na görev verdi.
Ç.Rizespor’un bir hafta sonra Antalyaspor ile maçı olması ve bu ekiple kümede kalma savaşı vermesi bu atamanın “Acaba Antalya takımına yatırım mı yapılacak ?” sorusunu gündeme getirdi.
 
Abitoğlu, geçen sezon PTT 1.Liginde Ç.Rizespor’un üç maçını yönetmiş, yeşil-mavili takım deplasmanda oynadığı Boluspor ve K.Erciyesspor karşılaşmalarından galibiyetle ayrılırken 1461 Trabzon takımı ile 0-0 berabere kalmıştı.
 
Haber: Selim Denizalp