Rizespor Kupada Finali Hedefliyor

Rizespor Kupada Finali Hedefliyor
Rizespor Kulüp Başkanı Metin Kalkavan, Ziraat Türkiye Kupası’nda yarı finale yükseldikleri için mutlu olduklarını belirterek, şimdiki hedeflerinin final olduğunu söyledi.

Kalkavan, gazetecilere yaptığı açıklamada, tarihlerinde Türkiye Kupası'nda iki kez yarı final oynadıklarını, Medipol Başakşehir'i eleyerek bu başarıyı üçüncü kez elde etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Kupada hedeflerinin daha ileri giderek tarihte bir ilki gerçekleştirmek olduğunu ifade eden Kalkavan, "Türkiye Kupası'nda yarı finale yükselerek önemli bir motivasyon ve prestij elde ettik. Yarı finale yükseldiğimiz mücadelede seyirci açısından yalnızdık ama bizim için güzel bir maç oldu. İnşallah ligde bu çıkışımıza sürdürürüz. Maça gelen taraftarlarımızın desteği ise son derece güzeldi" dedi.

Kalkavan, ligde ve kupada son dönemde çok ciddi bir maç trafiğini geride bıraktıklarını dile getirerek, "Başta Kweuke'nin sakatlığı nedeniyle sistem değişikliğine gittik. Bizim gibi takımlarda 2-3 oyuncu sakatlanınca çok şey etkileniyor. Kupanın yoğun temposunu bazen ligde negatif olarak gördük ama 'bunu göreceğiz' diye diğerini de ihmal etmedik. Hocamız hem ligde hem kupada istikrarlı bir kadroyla oynuyor" diye konuştu.

Türkiye Kupası'nda yarı finalde kişisel tercihinin Galatasaray ile oynamak olduğunu kaydeden Kalkavan, şunları söyledi: "Büyük takımlarla oynamanın keyfi bir başka. Çok daha rahat konsantre olabilirsin. Galatasaray'ı bugünkü görüntüsüyle değerlendirmiyorum. Yarı final çok daha farklı olacak. Büyük takımlarla oynamak her zaman keyiflidir ama önce Akhisar Belediyespor ile yapacağı maçın sonucunu bekleyeceğiz. Her iki takıma da başarılar diliyorum."

Kalkavan, Türkiye Kupası'nın çok fazla geliri olmadığını ve sistemin değişmek zorunda olduğunu savunarak, yarı finale çıkmış bir takımın aldığı paranın ligde iki galibiyete denk gelmediğini, mali kriterlere takıldıkları için futbolculara 20 bin lira tur primi dağıtacaklarını kaydetti.

 

"TÜRK FUTBOLUNDA DEVRİM NİTELİĞİNDE YENİLİKLER OLACAK"

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Kulüpler Birliği toplantısına da değinen Kalkavan, Türk futbolunu devrim niteliğinde yeniliklerin beklediğini söyledi. Kalkavan, “Kulüpler Birliği toplantısı çok yararlı geçti. Beş öneri çıktı o toplantıda. İnşallah o önerilerden federasyon yararlanır, harekete geçer. Bunlardan en önemlisi video hakemliği. Hollanda bu uygulama için FIFA’dan izin bekliyor. Burada itiraz hakkın olacak. Tıpkı salon sporlarında olduğu gibi tartışılan pozisyon sonrası video görüntülere başvurulacak. Bence eninde sonunda dünya futbolunda teknoloji gelmek zorunda, yoksa adalet gelmiyor ve birçok takımın canı yanıyor, siz bakmayın biz fazla konuşmuyoruz. Bunun dışında hakem notlarını bir başka bağımsız denetimler tarafından atanan kişilerin devreye girerek, hakemlere not vermesi. Bir başka öneri ise hakem notunu maç sonu iki takım tarafından değerlendirmesi. Bunlar dünya futbolunda ilk olacak. Önerilerimizin başında ise hakem eğitimi geliyor. Biz Kulüpler Birliği olarak federasyona bu önerileri getirdik, son karar federasyonun” diye konuştu.