Rizespor Lig’de Kalacak

Rizespor Lig’de Kalacak
Sezona müthiş başlayan ancak 10. haftadan sonra büyük bir düşüşe geçen Çaykur Rizespor kötü gidişe bir türlü dur diyemiyor.

Üst üste kaybedilen puanlar nedeniyle eleştiri oklarını üzerine çeken teknik direktör Ümit Kayıhan, çok zor bir dönemden geçtiklerini söyledi. Meslek hayatında böyle bir dönem geçirmediğinin altını çizen Kayıhan, “16 yıllık teknik direktörlük hayatımda bir takım üzerinde bu kadar kara bulutlar bağlandığına ilk kez tanık oluyorum” dedi. Çok büyük şansızlıklar yaşadıklarına da dikkat çeken Kayıhan, Bir hafta içinde bir bağ kopuyor, bir ayak kırılıyor. Takımdaki son stoperim Hakan ile oynuyoruz elmacık kemiği kırılıp beyin sarsıntısı geçiriyor. Penaltı kaçırıyoruz. Dönen toplan golü buluyoruz. Elbette bunlar mazeret değil, futbolun içinde olan olaylar” dedi

Antrenmanlarda yaptıkları çalışmaların meyvelerini maçlarda alamadıklarını ifade eden Ümit Kayıhan, “Bir takım duran toplardan bu kadar basit goller yiyorsa ne o maçın analizi, nede o futbolcuların kendine güveni kalır. Bana göre en önemli nokta budur. Yediğimiz goller ve son haftalarda kaçırdığımız penaltılar ortada. Bunların hepsi bir yana son 16 maçta alınan 2 galibiyet var. Takımımın kazanma duyguları en üste fakat sahaya çıktıklarında antrenman performansları ile maç performansları çok farklı. Bu bizi geriye itiyor. İçerde öne geçsek bile maç kazanmak için içerideki ihtiras, heyecan ve düşünce maçı bitirememelerini sağlıyor. Oyuncularım maç sırasında kendilerini skora göre çok farklı zorluyorlar” diye konuştu.

Rizespor’a geleli 6 hafta olduğunu ve bu zaman zarfında neşteri gördüğünü de kaydeden Ümit Kayıhan, “Elimdeki oyuncular bunlar ve bunlarla devam edeceğiz. Sürekli yaşadığımız şansızlıklar taşları yerinden oynattı. Böylesine bir durumda Ç.Dardanel maçında aldığımız bir puan üzülerek söylüyorum altın değerinde bir puan oldu. Kaybetseydik çok zor duruma düşerdik. Bütün her şey bir yana bir an önce 3 puan ile tanışmamız lazım. Çünkü aşağıdakileri takip etmekten kendi futbolumuzu oynayamaz hale geldik” dedi. Rizespor’un lig’de kalacağının da altını çizen Kayıhan, “Ben bu felsefemi taşıyorum. Oyuncularımla bire bir konuşup Rizespor’un renklerinden tarihine kadar çok iyi ezberletiyorum.

Ben bunu 4 haftada ezberledim, ezberlemeyen oyuncuma da kalan 8 haftada ezberleteceğim. Çünkü çok farklı bir camiadayız. Rizespor camiasının büyüklüğünün mesuliyetini herkesin hissetmesi lazım. Her şeyin farkındayız. 37-38 puan ligde bırakır. Bundan söyle her maçımızdan puan almak zorundayız. Lig’de en fazla gol yiyen 3 takımdan biri olduklarına da dikkat çeken Kayıhan, “Bununla da önce gol yememeyi, sonra gol atmayı felsefe olarak beynimize yerleştirdiğimizde hücuma çıkamıyoruz. Gol atmak için ileri çıktığımızda kalemizde bu futbolcularla çok pozisyon veriyoruz. Bunun da bir izah tarzı yok. Kalan 8 maçta alacağımız 8 puan bizi lig’de bırakır” diye konuştu.