Rizespor, Ligin Dibindekileri Yenemiyor

Rizespor, Ligin Dibindekileri Yenemiyor
Rizespor’un, Spor Toto Süper Ligin 14. Haftasında ligin son 7 sırasında yer alan takımlarla oynadığı karşılaşmalarda yüzü gülmüyor.

Spor Toto Süper Ligde 18 puanla maç fazlasıyla 8. sırada yer alan Rizespor, geride kalan 14 haftada ligin son 7 sırasında yer alan takımlardan 6’sı ile karşılaştı. Bu maçlarda tek bir galibiyet alabilen Yeşil Mavililer, 2 kez rakiplerine mağlup olurken, 3 karşılaşmadan beraberlikle ayrıldı.

Atmacalar, 12 ile 18. sıra arasında yer alan takımlarla oynadığı 6 karşılaşmanın 4’ünü deplasmanda 2’sini ise içerde oynadı. Deplasmanda oynanan maçlarda 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Yeşil Mavililer, evinde ise 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.

Puan cetvelinde son 7 takım arasında yer alan Bursaspor, Kayserispor, Gençlerbirliği, Medicana Sivasspor, Mersin İdmanyurdu ve Eskişehirspor ile oynanan 6 maçta  6 puanı hanesine yazdıran Rize’nin kaybı ise 12 puan oldu.  Karadeniz ekibi son 7 arasında yer alan Gaziantepspor ile 16. Haftada deplasmanda karşılaşacak.

14 maç sonunda rakip filelere 19 gol gönderip kendi ağlarında 16 gol gören Rizespor, ligin dibinde yer alan takımlarla oynadığı 6 karşılaşmada rakip filelere 7 gol gönderirken, kalesinde ise 10 gol gördü.

Lige 3-2’lik Gençlerbirliği galibiyeti ile başlayan Yeşil Mavililer, 14 hafta sonunda ligde Antalyaspor, Galatasaray ve Osmanlıspor’u da mağlup ederken, 14. Hafta sonunda son 7 takım arasında yer alan takımlardan sadece Gençlerbirliği’ni mağlup etti.

Son 7 takım arasında yer alan Gaziantepspor ile henüz karşılaşmayan Karadeniz ekibi, son 7 takım arasında yer alan diğer rakipleriyle oynadığı maçlarda 7. Haftada Rize’de oynanan karşılaşmada Bursaspor’a 3-2, 14. Haftada ise Mersin’de oynanan karşılaşmada Mersin İdmanyurdu’na 3-0 kaybetti.

Ligde son sırada yer alan Eskişehirspor ile 3. Haftada deplasmanda 1-1 berabere kalan Rizespor, 4. Haftada Rize’deki Medicana Sivasspor maçında 1-1, 10. Haftada Kayseri deplasmanında Kayserispor ile ve 13. Haftada Rize’de Torku Konyaspor ile 0-0 berabere kaldı.

İŞTE RİZESPOR’UN O MAÇLARI

1. Hafta Gençlerbirliği - Rizespor : 2-3

3. Hafta Eskişehir - Rizespor : 1-1

4. Hafta Rizespor - Medicana Sivasspor : 1-1

7. Hafta Rizespor - Bursaspor : 2-3

10. Hafta Kayserispor - Rizespor : 0-0

14. Hafta Mersin İdmanyurdu - Rizespor : 3-0