Rizespor Pusuya Yattı

Rizespor Pusuya Yattı
Bank Asya 1.Lig’e Oktay Çevik, Hasan Vezir ile başlayan ve ligin 10. haftasında lider olan Konyaspor’u mağlup ederek zirveye çıkan Çaykur Rizespor daha sonra önlemez bir düşüşe geçti.

Çevik ve Vezir’den sonra göreve gelen Mehmet Şansal ve Ümit Kayıhan ile kötü gidişe bir türlu dur diyemeyen yeşil-mavililer dönüm gözüyle baktığı Konyaspor maçı için geri sayıma başladı. Hazırlıklarının Rize’deki bölümünü tamamladıktan sonra dün akşam saatlerinde Konya’ya gidip pusuya yatan Rizesporlu futbolcular maçın önemini değerlendirdiler.

Stres Ve Heyecan Olacak
Kaptan Hasan Yiğit, çok zor bir maç oynayacaklarını belirterek, “Rizespor ve Konyaspor 1. lig’in favori takımlarıydı. Bugün iki takımın durumu ortada. Maçın önemi iki ekip açısından da çok büyük. Stres ve heyecan olacak. Mutlaka 3 puan alıp düzlüğe çıkmamız lazım. Kazanmak zorunda olduğumuz bir mücadele. 90 dakika boyunca stres yaşarız ama sonunda umarım biz güleriz. Bana göre iki takım açısından da ligin final maçı olacak. Haftalardır deplasmandan puan alamadık. Bu şansızlığımıza ve lig’deki kötü gidişe son vermenin zamanı çoktan geldi ve geçti.

Dönüm Maçımız Olacak
Bir maçlık cezasını tamamlayan ve Konyaspor karşılaşmasın da takımdaki yerini alacak olan Ulaş Ortakaya ise şunları söyledi. Konyaspor maçı geleceğimizi belirlemenin ötesinde çok ciddi bir mücadele olacak. Deplasmanda oynayacak olmamız bir dezavantaj. Ancak bunun avantajını da kullanmak istiyoruz. Kazanmaktan başka çaremiz yok. Adeta dönüm maçımız. Kaleci Zafer ikinci yarıda yaşadıkları şansızlıkların her halde hiçbir takımın başına gelmemiştir diyerek şunları söyledi. Ancak başkanızdan, sokaktaki esnafa kadar herkesin yüzünü güldürmeliyiz.

Düzlüğe Çıkacağız
Tüm olumsuzluklara rağmen sahaya sadece galibiyet için çıkacağız. Lig’de kalan 8 maçta çok önemli sınavlara çıkacağız. Ben böylesine önemli sınavlardan anlımızın akıyla çıkacağımıza inanıyorum” dedi. Brezilyalı Riberio, Konyaspor ile oynayacakları maçın büyük bir mücadeleye sahne olacağını çok iyi bildiklerini belirterek, “Karşılaşma her iki takım açısından da final havasında geçecek. İki tarafta kazanmak isteyecek ama umarım gülen taraf biz olacağız. Galip gelerek düzlüğe çıkacağımıza inanıyorum. Takım olarak çok iyi hazırlandık. Kazanıp rahat bir nefes alacağız” diye konuştu.