Rizespor Süper Ligde Tarihi Yeniden Yazıyor!

Rizespor Süper Ligde Tarihi Yeniden Yazıyor!
5 yıllık Süper Lig özlemine geçtiğimiz sezon sonu son veren Ç.Rizespor, Süper Ligde yeniden tarih yazıyor…

Süper Ligin 3. Haftasını geride bırakan Ç.Rizespor, 10 yıl önceki Süper Ligdeki başarısının ardından en iyi sezon başlangıcını yaptı.

2002-2003 sezonunda Konyaspor’un ardından PTT 1.Ligde 2. sırada yer alarak Süper Lige yükselen Ç.Rizespor, o sezon Süper Ligdeki ilk sezonuna fırtına gibi bir giriş yapmış ve ilk hafta evinde Ankaragücü’nü 2-1 ile geçip Denizli deplasmanında 1-1’lik sonuçla 1 puanla dönmüş ve 3. Haftada ise Rize’de Malatyaspor’u yine 2-1 ile geçerek ilk 3 haftada elde ettiği 2 galibiyet, 1 beraberlikle aynı puana sahip Galatasaray’ın ardından 7 puanla 4. sırada yer almıştı. Yeşil Mavililer daha sonraki sezonlarda ise aynı başarıyı gösterememiş ve 5 yıl üst üste yer aldığı Süper Ligin ilk 3 haftasında galibiyetle tanışamamıştı.

Küme düştüğümüz 2007-2008 sezonunda 3. Haftanın sonunda attığımız 1 gole karşılık kalemizde gördüğümüz 11 gol ile beraber 0 puanla son sırada yer aldığımız Süper Lige 5 yıl aradan sonra adeta bir döndük pir döndük.

Yenilenen kadrosu ve eksik oyuncularına rağmen Süper Ligin ilk maçında ligin gediklisi olan Gençlerbirliği’ni 1-0’lık sonuçla Rize’den puansız gönderen temsilcimiz, ikinci haftada ise Trabzon deplasmanında şanssız bir yenilgi ile sahadan 2-1 mağlup ayrıldı. Bu mağlubiyete rağmen oynadığı güzel futbolla taraftarına ilerisi için ümit veren ve evinde rakiplerine diz çöktürmekte kararlı olan Karadeniz’in Atmacalarının Rize’deki son kurbanı ise çayın yanında pastırma iyi gider misali pastırma memleketi Erciyes Dağlarının eteklerinden gelen K.Erciyesspor oluyordu.

Tıpkı Rizespor gibi bu sezon Süper Lige yükselen Kayseri ekibi de aynı Başkent temsilcisi gibi Rize’den boynu bükük ayrılıyordu. Erciyes’i farklı geçeceği bir karşılaşmada biraz beceriksizlik biraz da şanssızlık yüzünden 2-1 ile geçen temsilcimiz 3 maç sonunda elde ettiği 2 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 6 puanla ligde kendisine 6. sırada yer buldu. İşte bu sonuçlar Ç.Rizespor’un 5 yıl aradan sonra yükseldiği Süper Ligde 10 yıl sonra yeniden tarih yazmasını sağladı.

olay53 - ÖZEL -

İşte Ç.Rizespor’un Süper Ligde yer aldığı o dönemlere ait puan durumundaki yeri:

3.20130902215434.jpg

G: GALİBİYET

B: BERABERLİK

M: MAĞLUBİYET

A: ATILAN GOL

Y: YENİLEN GOL

P: PUAN

S.Y.: SIRALAMADAKİ YER