Rizespor Taraftarı da Yönetime Ateş Püskürüyor

Rizespor Taraftarı da Yönetime Ateş Püskürüyor
Ç.Rizespor Kulüp Başkanvekili Halim Mete’nin suçladığı Yeşil Mavili formaya gönül veren Ç.Rizespor taraftarı Ç.Rizespor’un kötü gidişatına ne dedi?

Ç.Rizespor Kulüp Başkanvekili Halim Mete’nin “Hayatında hiç maça gitmeyen, Ç. Rizespor'dan daha çok başka takımları tutanlar en çok isyan edenlerdir. Bunu biliyor muydunuz?” diyerek suçlamada bulunduğu Ç.Rizespor taraftarları yönetime ateş püskürüyor. Ortadaki başarısızlığı yönetim ve teknik kadronun basiretsizliğine bağlayan Yeşil Mavili taraftarlar “Başkanvekilimiz ‘Hayatında hiç maça gitmeyen, Ç. Rizespor'dan daha çok başka takımları tutanlar en çok isyan edenlerdir. Bunu biliyor muydunuz?’ diyor “Biz de kendisine soruyoruz. Ç.Rizespor yönetiminde olup da Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe’de kongre üyesi olan yöneticiler kimlerdir? Mete,  önce bu sorunun cevabını versin.” dedi.

Süper Ligin 5. Haftası geride kalırken Süper Lig tarihinin en iyi başlangıcını yapan ama devamını getiremeyerek sonraki 10 haftada galibiyet yüzü göremeyip 3 beraberlik elde eden ve küme düşme potasının hemen üzerinde yer alan Ç.Rizespor taraftarı sonunda patladı! Yeşil Mavili bazı taraftarlar, takımdaki kötü gidişatı yöneticilerin sezon öncesi transfer dönemindeki yanlışlarına bağlarken bazı taraftarlar ise Teknik Direktör Rıza Çalımbay’ın kötü oynayan oyunculara sürekli şans vermesine ve kaybedilen her maçtan sonra yedek oyuncuları suçlamasına bağladı.

İşte taraftarın görüşleri:

mustafa-camadan.jpgMustafa Camadan : İçlerinde Rizespor sevgisi olmayanların Rizespor’u başarıya ulaştırma gibi bir düşünceleri olamaz. Süper Lige yükseldiğimiz zaman Avrupa Kupalarında oynayacak bir kadro kuracağız sözlerini sarfeden başkan, Mustafa Denizli’yi bütçemiz yetersiz diyerek gönderdiği zaman asıl hedefini de açıklamış oldu. O hedefte Rizespor’un ligde kalabilmesiydi. Ancak geride kalınan haftalarda bu yönetimin bunu başaramayacağı açıkça görüldü. Yapılan hatalı ve eksik transferler, oyuncu seçimleri, Rizespor aleyhine çalınan düdüklere ses çıkaramayışları yönetimin pasifliğini gözler önüne serdi. Bir atasözü vardır ‘Balık baştan kokar’ diye. İşte bizim Rizespor’umuz da maalesef baştan sorunlu.

Orhan Yanık : Rizespor’un içinde bulunduğu bu durum maalesef bizleri son derece üzüyor. Sayın Mete taraftarı suçlayacağına haftalardır sahada varlıkları ile yoklukları belli olmayan oyunculara sürekli şans veren Rıza Çalımbay’ı sorgulasın ya. Ali Adnan ve Tevfik haftalardır sahada dökülüyor ancak Oğuzhan gibi bir yıldızımız 18’de bile yer bulamıyor. Bu nasıl iştir anlamadık gitti. 4. Haftada bizim deplasmanda 5 gol attığımız takım o hafta ligde 1 puan ile sonuncu biz ise 9 puanla 3. Sırada idik.  Şimdi ise o Gaziantep 20 puanla 9. Sırada yer alırken biz ise 15 puanla 15. Sıradayız. Bu, Teknik Direktör Çalımbay’ın kötü oynayanlara sürekli şans verip yedekte olan oyuncuları küstürmesinden kaynaklanıyor. Kötüyse kim olursa oynatmayın kardeşim. Diğer oyunculara ve Rizespor’a yazık.

orhan-yanik.jpg

Harun İlik – Ç.Rizesporlu eski futbolcu: Yıllardır alın teriyle giydiğim Yeşil Mavili takımımızın bugün içinde bulunduğu durum tüm taraftarlarımızı olduğu kadar beni de derinden üzüyor. Ümit ediyorum ki devre arasında yapılacak transferlerle bu kötü gidişatı lehimize çevirebiliriz. Çıkmanın zor ama düşmenin kolay olduğu bu ligde Rizespor uzun süreli bir başarı yakalamak istiyorsa önce alt yapıya önem vermeli. Bugün maalesef Rizespor’da bu yok. Çocukların doğru dürüst bir tesisi, antrenman yapacak sahası ve spor malzemesi yok. Kış şartlarında bile yazlık kıyafetlerle antrenmana çıkan bu çocuklarımızdan ne kadar verim alabiliriz. Öncelikle yönetimin altyapıya çok daha fazla önem vermesi gerekiyor. Şu anki şartların çok çok gerisinde tabiri caizse o zamanın ilkel şartlarında bile bizim dönemimizde altyapıdan  daha fazla oyuncu Rizespor’da forma giyiyordu. Ama maalesef görüyoruz ki bugün Rizespor altyapıya önem vermediğinden takımda sürekli oynayan bir Rizeli kardeşimiz bile yok. Uzun süreli başarı isteniyorsa mutlaka altyapıya önem vermeliyiz.

harun-ilik.jpg

Gökmen Akbulut:  Bu yönetim Rize’yi çok sevdiklerinden değil Başbakanımızın korkusuyla görev yapıyor. Rizespor’un sıkıntısı yönetimseldir. Bence bu yönetim Rıza Çalımbay’ı da kandırmıştır. Rizespor’un kadrosu yetersiz. Yedek koyabileceği oyuncu yok, forvet hattı çok zayıf. Rakip takımlarda forvette yedek olarak 80. dakikalarda Necati Ateş oyuna girerken bizde ise alternatif Ozan Papaker gibi oyunculardır. Devre arasında da yönetimin Rize’yi çok sevdiğinden değil Başbakanımızın korkusundan transfer gerçekleştireceğine inanıyorum.

gokmen-akbulut.jpg

Erol Kara: Halim Mete’nin açıklamaları tamamen talihsiz bir açıklamadır. Rizespor için canını dişine takan, kötü günde bile Rizespor’u destekleyen bu taraftara saygısızca yapılan bir açıklamadır. Başkanvekili Mete, hayatında hiç Rizespor maçına gitmeyenler diye bu taraftarı suçlarken kendileri hangi takımın kongre üyesidir. Çıkıp bunu kamuoyuna açıklayabilecek miler? Takımın kötü olduğu bu süreçte çıkıp taraftarı suçlayacağınıza transfer döneminde Rizespor’u ligde tutacakve sonrasında başarıya ulaştıracak oyuncuları almaya çalışın.

erol-kara.jpg