Rizespor TBMM'de Gündem Konusu

Rizespor TBMM'de Gündem Konusu
Çaykur, Rizespor’a 4 milyon lira sponsorluk ücreti ödedi. Genel Müdür, ‘’Bunun Başbakan ile ilgisi yok’’ dedi.

Bir kamu kurumu olan Çaykur’un, Rizespor’a reklam sponsoru olarak 4 milyon lira ödediği bildirildi.  Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, bunun Başbakan Erdoğan’ın Rizeli olmasıyla bir ilgisinin bulunmadığını söyledi.

TBMM KİT Komisyonunda Çaykur’un hesapları ele alınırken CHP Adana Milletvekili Turgay Develi ‘’ Çaykur ile Rizespor arasında nasıl bir bağ var ? Rizespor’a para aktarıyor musunuz?’’ diye sordu. AK Partinin ilk Çevre Bakanı ve halen Çaykur Genel Müdürü olan  İmdat Sütlüoğlu ise, Çaykur'un Rizespor ile illiyet bağının olmadığını ancak reklam desteği verdiklerini söyledi.

‘’ZARAR VAR AMA…’’

Sütlüoğlu ‘’En son 4 milyon lira aktarıldı. Bu satışlarımızı arttırmaya yönelik bir faaliyettir. Rizespor ile reklam ilişkisi, eskiden beri sürüyor. Rizespor'a sporsorluk, Başbakan Erdoğan ile başlamadı. Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'dan dahi önce başladı’’ dedi.

Zararda olan Çaykur’da halen 1.415 memur, 2 bin 668’i kadrolu 7 bin 178’i mevsimlik olmak üzere toplam 11 bin 261 kişi çalışıyor. Genel Müdür Sütlüoğlu, kurumun işletme faaliyetlerinden dolayı zarar etmediğini, işçilere verilen ve maliyeti 85 milyon lirayı bulan kadro ile faiz gibi nedenlerle bilançoda zarar ortaya çıktığını söyledi.