Rizespor-Trabzonspor Maçından Notlar

Rizespor-Trabzonspor Maçından Notlar
Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Rize'de oynanan Karadeniz derbisinde her iki takımın taraftarları da maça fazla ilgi göstermedi.

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Rizespor'a konuk olan Trabzonspor, Eskişehirspor maçının 11'inde 3 değişiklikle maça çıktı.

Bordo-mavililerde teknik direktör Sadi Tekelioğlu, ligde geçen hafta 3-1 kazanılan Eskişehirspor maçının 11'inde olan isimlerden, sarı kart cezalısı Okay Yokuşlu'nun yerine Özer Hurmacı, Aykut Demir'in yerine Alper Uludağ, hasta olduğu için ilk onbirde şans verilmeyen Luis Pedro Cavanda'nın yerine Salih Dursun'a Çaykur Rizespor maçında ilk 11'de yer verdi.

Karadeniz ekibinde, hasta olduğu için hafta içi idman yapamayan Cavanda ve Almanya'da tedavisini tamamladıktan sonra dönen Marko Marin, 18 kişilik kadroya dahil edildi. Geçtiğimiz hafta 18 kişilik kadroda yer alan ve oyuna girdikten sonra gol atma başarısı gösteren Muhammet Beşir de 18 kişilik kadroda yer aldı.

Sarı kart cezalıları Okay Yokuşlu, Aykut Demir ve sakatlığı bulunan Sefa Yılmaz ile kadro dışı bırakılan Deniz Yılmaz, Rizespor maçında forma giyemedi.  

- Yeni başkan Usta, takımını yalnız bırakmadı

Geçtiğimiz hafta Trabzonspor Kulübü'nde başkanlığına seçilen Muharrem Usta, Rize deplasmanında da takımını yalnız bırakmadı.

Seçimin ardından Avni Aker Stadı'nda Eskişehirspor maçını seyreden Usta, mazbatasını aldıktan sonra resmi başkan olarak ilk kez Rize'de takımın yanında oldu. Usta, karşılaşmayı Rizespor Kulübü Başkanı Metin Kalkavan ile izledi.  

rizespor-trabzonspor-maci-(6).jpg

-Taraftar ilgi göstermedi

Karşılaşmayı yaklaşık 3 bin yeşil-mavili, 300 dolayında da bordo-mavili taraftar takip etti. Bordo-mavili taraftarların maç öncesi Rize girişinde güvenlik gerekçesiyle üstleri arandı.

Öte yandan karşılaşma öncesi Mustafa Memoğlu isimli Rizespor taraftarı stada yeşil-mavili ekibin simgesi olan atmaca getirdi. Futbolcular atmacaya ilgi gösterdi.