Rizespor Uykudan Uyandı

Rizespor Uykudan Uyandı
Bank Asya 1.Ligin 2.devresinde aldığı başarısız sonuçlarla adeta sırat köprüsünde yürüyen Çaykur Rizespor, haftaya lider olarak giren Orduspora fark atarak üstündeki kara bulutları dağıttı.

Gazeteci yazar Alihan Telatar'ın Kaleminde Rizespor Analizi...

Bank Asya 1.Lig'e Hoşgeldiniz...

Rize Ordu’yu 3 golle geçerken Ümit Kayıhan’ın öğrencileri inanılmaz bir performans ve müthiş bir futbolla konuk takıma bu sezon deplasmanda tatmadığı bir acı yaşattı.

Biraz geç oldu! Rizesporlular iyi futbol seyretmek için haftalardır bekledi. Çünkü ligde son haftalarda Rizespor ortalarda yoktu. Tempo sorunu yaşayıp üretken değildi. Ama  Yeşil-Mavililer kendini test etti. Her şeyini gözler önüne serdi. 90 dakika boyunca iyi futbol oynayan, mücadele eden bir Rizespor vardı.

Nitekim kaptan Ersin’in hırsı, Koray, Evren, Murat Yunus’tan oluşan dinamoya eşlik eden Volkan, Mithat, Sertan, Mehmet Yozgatlı, Freddy Adu ve Gökhan Kaba bitmek bilmeyen istek ve kazanma arzusuyla oluşturdukları enerjiyle maçın başından sonuna kadar Rizespor’un hep birlikte taşıdılar. Tabi kalede Ramazan ile birlikte.

Kaleciden, defansa, defanstan kanadına, orta sahasına ve forvetine kadar her bölgede takım gibi takımdı Rizespor. Bununla da taraftarından bol bol alkış almayı başardılar. Maçın başında Freddy’nin pasını mükemmel bir vuruşla filelere gönderen Mithat’ın golü adeta gelecek diğer gollerin habercisi gibiydi. Mithat birinci sınıf bir gol attı. Rizespor, ayağa pas ve çabuk hücumlarla Orduspor kalesinde etkili oldu. İlk yarıya önde kapatan Yeşil-Mavililer, ikinci yarı daha dikkatli ve kontrollü oynadı. Orduspor’un kaçırdığı goller maçın kırılma anları olurken Rizespor kanatları iyi kullandı.

Maçta herkesin gözü flaş transfer Freddy’nin üstündeydi. ABD’li oyuncu kalitesini klasını ortaya koydu. Hücum da göz kamaştırıcı bir performansla oynadı. Hem kendi oynayan hem de arkadaşlarını oynatan Freddy, Mithat ve Gökhan’ın gollerinin asistini yaptı. İlk maçında herkesin gönlüne taht kurdu. Bundan sonrada rakipler için Freddy’nin kabusu olacağını gösterdi. Ama yeterince de hazır değil. Eksikleri var. Mehmet Yozgatlı ile Sertan yer değiştirerek oynamaları rakibi yanıttı. Buda kanatları iyi çalışmasını sağladı. Gökhan Kaba 2. kez geldiği Rizespor’da biri penaltıdan 2 gol atması hem kendine hem de takıma ayrı bir moral verdi.

Ümit Kayıhan, takımını bu maça çok iyi hazırlayıp motive etmişti. Sahaya da iyi bir 11 sürüp değişiklikleri yerinde yaptı. Deplasmanların başarılı takımı Kayıhan, Orduspor karısında dersine çok iyi çalıştı ve kazandı. Kazanan da her zaman haklıdır. Sonuç olarak kazanmaktan başka çaresi olmayan Rizespor kazanarak rahat bir nefes aldı. Ancak haftalar sonra alınan bir galibiyetle bahar gelmez. Rizespor’un önünde oynayıp kazanması gereken önemli maçlar var.

Bu galibiyet yeni bir çıkışın başlangıcı olsun. Orduspor maçındaki performansı bundan sonrada göstermek zorunda. Süper Lig’e göstereceği üstün performansla ulaşır.