Rizespor'da Neler Oluyor?

Rizespor'da Neler Oluyor?
Gazeteci-Yazar Alihan Telatar, son 5 maçta sadece bir penaltı golü atan, galibiyeti ve golü unutan Çaykur Rizespor'u değerlendirdi....

Rizespor’da işler iyi gitmiyor. Haftalardır müthiş düşüş içinde olan bir takımda teknik kadroda buna ayak uydurmuş. Herkes suçu bir başkasında arıyor. Kimse kendi özeleştirisini yapmıyor. Rakipler analiz edilmiyor. Mazeretler hep başka yerde aranıyor. Umut dolu bavullar içerileri bom boş.

Kimsenin kaçak dövüşmeye hakkı yok. Kimse yalandan mücadele etmesin. Kimse yasak savmasın. Gelinen bu nokta da kimse kimseyi kandırmaya da kalkmasın. Yalancı mazeretlerin ve bahanelerin arkasına ise sığınmaya hiç gerek yok. Çünkü kimin ne yaptığını yada neyi yapamadığını Rizespor camiası ve taraftarı çok iyi biliyor.

Rizespor’dan beklentilerin yüksek olduğu Denizli maçı da kâbus ile bitti. Ege temsilcisi Rize’ye geldi elini kolunu sallaya sallaya istediğini fazlasıyla alıp gitti. Kayseri Erciyesspor maçınıda golsüz beraberlikte tamamlayan Rizespor’ da defans zorunlu değişikliklerle yol geçen hanına dönmüş. Orta saha ise yıkık bir enkaz görünümü olan Yeşil-Maviler’in forveti ise tel tel dökülüyor. Bir iki oyuncunun çabası yeterli olmuyor. Üstelik yapılan takviyelere rağmen. Ligde oynanan son 6 maçta sadece bir penaltı golü var. Takım adeta gol atmayı unutmuş. Kanatlarda kanat çırpamıyor.

Mücadelesiz Rizespor oyuna hakim olamıyor. Bu nedenle yeterince yardımlaşamıyor. Savunmaya destek veremiyor. Peki, ne veriyor? Pozisyon ve rakibe gol! Yeşil-Mavili takımın bu durumu herkesi kara kara düşündürüyor.

Güya nazlananı, direneni bile zorla öpecek bir takım olacaktı. Ancak son haftalarda görüldü ki öpülen hatta öpsünler diye yanağını gönüllü uzatan bir takım ortaya çıktı. Bir takım bu kadar çok figüre dönüşmüşse kafaları çoktan gitmiş. Bu kopukluk sürpriz değil. Bir anda böylesine kopan bir takımdan da bırakın galip gelmeyi gol atmayı bile beklemek hayal olur hayal.

Şimdi şu takımlarını çok seven taraftara yazık değil mi?

Sanki geçen sezonun ikinci yarısındaki kabus aynen yaşanmaya başladı. Korku filmi korkunç görüntüleri ile bir kez daha vizyona girdi. Rizespor’u ve futbolunu izlemek ömürden yedi bir kez daha. Kızmakla, suçu başka yerlerde aramakla bir yere varamazsın. Çok acil önlemler alınmazsa bu kabus devam eder. Rizespor’u yönetenler sevk ve idarede gerekeni yapmak zorundalar.

Ama gel gör ki bu kriz döneminde hiç ama hiç iyi yönetilmiyor. Rizespor camiası ve taraftarı artık laf değil icraat istiyor. Takımlarının kazanmasını bekliyor.