Rizespor’dan İyisi Yok

Rizespor’dan İyisi Yok
Ziraat Türkiye Kupası gruplarında 8 grubun en başarılı takımı Rizespor oldu.

Ziraat Türkiye Kupası F Grubunu Süper Ligde şampiyonluk kovalayan Beşiktaş'ın önünde ipi göğüsleyerek namağlup lider tamamlayan Rizespor, kupanın grup karşılaşmalarında topladığı 14 puanla 8 grubun en başarılı takımı oldu.

Beşiktaş, Adana Demirspor ve Sarıyer ile aynı grupta yer alan Rizespor, grupta oynadığı 6 karşılaşma sonunda 4 galibiyet ve 2 beraberlik elde ederek, grup karşılaşmalarında yenilgi yüzü görmedi. Yeşil Mavililer, 6 karşılaşmada 14 puanı hanesine yazdırırken, grup maçlarında en fazla puan toplayan takım oldu.

Karadeniz ekibi ayrıca, 32 takımın mücadele ettiği grup karşılaşmalarında Trabzonspor, Bursaspor ve Gençlerbirliği ile birlikte yenilgi yüzü görmeyen 4 takım arasında yer aldı.

Grup karşılaşmalarında A Grubu lideri Tuzlaspor ve D Grubu lideri Kardemir Karabükspor 13 Puan toplarken, B Grubu lideri Trabzonspor, C Grubu lideri Bursaspor, G Grubu lideri Galatasaray ve H Grubu lideri Gençlerbirliği 12 Puan topladı. E Grubu lideri Kayserispor ise kazandığı 11 Puan ile grupları en az puanla tamamlayan grup lideri oldu.

Rizespor ayrıca, 6 karşılaşmada kalesinde 1 gole geçit veren Trabzonspor’un ardından 2 golle en az gol yiyen 2. ekip oldu. Yeşil Mavililer, bu 6 karşılaşmada ise rakip filelere 7 gol gönderdi.

Temsilcimiz, grupta oynadığı 6 karşılaşmada sadece Beşiktaş ile Rize’de oynanan ve 0-0 sona eren karşılaşmada gol atma başarısı gösteremezken, grubu 2. tamamlayan Beşiktaş’a 2 maçta da gol sevinci yaşatmadı. İstanbul’da oynanan kupa maçını deplasman takımı Rizespor 1-0 kazanmıştı.