Rizesporlu Futbolcu Saadane'den ABD'nin Kudüs Kararına Tepki

Rizesporlu Futbolcu Saadane'den ABD'nin Kudüs Kararına Tepki
TFF 1. Lig'in 16. haftasında Ümraniyespor ile yaptıkları karşılaşmanın 76. dakikasında attığı golün ardından "Kudüs İslam'ındır" yazılı pankartı öpen Çaykur Rizesporlu Marwane Saadane, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepki gösterdi.

Çaykur Rizespor'un Faslı defans oyuncusu Marwane Saadane, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepki gösterdi. Yeşil Mavili futbolcu Saadane, "Herkes biliyor Kudüs İslam'ın. Kudüs bizim. Kudüs kırmızı çizgimizdir" ifadesinde bulunarak, "Gerçekten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kudüs ve diğer İslam meselelerine bakışını çok önemsiyor ve seviyorum. Ben de onunla aynı fikirdeyim" dedi.

marwane-saadane-(2).jpg

TFF 1. Lig'in 16. haftasında 16 Aralık Cumartesi günü Rize'de oynanan Çaykur Rizespor-Ümraniyespor karşılaşması, ev sahibi ekibin 4-0 üstünlüğüyle sona erdi. Karşılaşmanın 76. dakikasında penaltıdan takımının ikinci golünü atan Saadane, tribünlerde açılan "Kudüs İslam'ındır" yazılı pankartı öperek ABD'nin kararına tepkisini ortaya koydu.

marwane-saadane-caykur-rizesporun-fasli-defans-oyuncusundan-abdnin-kudus-kararina-fasli-futbolcudan-tepki.jpg

Mehmet Cengiz Tesisleri'nde AA muhabirine açıklamada bulunan Saadane, takımın penaltıcısının Samudio ve Kweuke olduğunu belirterek, 76. dakikada kazanılan penaltı atışını kendisinin kullanma isteğine arkadaşlarının saygı gösterdiğini söyledi.

Mavi-yeşilli futbolcu, maçtan önce "Kudüs İslam'ındır" yazılı pankartı gördüğünü dile getiren Saadane, golün ardından Filistin'de yaşananlara dikkati çekmek istediğini, bundan dolayı tepkisini pankartı öperek göstermeyi planladığını anlattı.

Kudüs meselesinin herkesçe bilindiğine işaret eden Faslı oyuncu, Türkçe olarak, "Herkes biliyor Kudüs İslam'ın. Kudüs bizim. Kudüs kırmızı çizgimizdir." ifadelerini kullandı.

marwane-saadane-(4).jpg

- "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kudüs meselesine bakışını çok önemsiyorum"

Defans oyuncusu, İslam ülkelerinin sorunlarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sahip çıktığını vurgulayarak, "Gerçekten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kudüs ve diğer İslam meselelerine bakışını çok önemsiyor ve seviyorum. Ben de onunla aynı fikirdeyim." diye konuştu.

Kudüs için iyi şeyler hayal ettiğini kaydeden Saadane, "İnşallah bu sorun en kısa sürede çözülür. İnşallah barış ve adalet hakim olur. Kudüs'te herkes sevgi içerisinde yaşamaya devam eder." dedi.

Saadane, TFF 1. Lig mücadelesinin de zorlu bir yarış olduğuna değinerek, "Amacımız, takım arkadaşlarımız ile yeniden Süper Lig'e yükselmek. Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. İnşallah sezon sonunda bunu başarır ve hak ettiğimiz lige döneriz." değerlendirmesinde bulundu

marwane-saadane-(3).jpg