Rizespor'un Hikmet Karaman Kararı

Rizespor'un Hikmet Karaman Kararı
Rizespor Kulüp Başkanı Metin Kalkavan, Teknik Direktör Hikmet Karaman ile 5 yıllık sözleşme planladıklarını da belirtti.

Rizespor’da Kulüp Başkanı Metin Kalkavan, sezon sonunda sözleşmesi tamamlanacak teknik direktör Hikmet Karaman'a, yönetimden aldığı onayla beş yıllık sözleşme önerisi sunacağını söyledi.

Teknik Direktör Hikmet Karaman'ın Rizespor ile gönül bağı olduğunu kaydeden Kalkavan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hikmet hocaya beş yıllık sözleşme önerim var. Kendisi bana 'başkanım ne derseniz o' demiştir. Hikmet hoca aileden biridir. Dolayısıyla sözleşmenin kağıda yansıması önemli değildir. Yönetimden aldığım yetkiyle Hikmet hocaya beş yıllık sözleşme önerim var. Benim uzun vadeli 5+5 yıllık önerim var ama kağıt üzerinde değil. Önemli olan gönülden olması. Sözleşmeye beş yıllık yazarsın, sonra gelir bir günde kenara atarsın. Hikmet hoca, buraya uyan, başarılı, böyle mütevazi bir kadroyla ve Kweuke gibi çok ağır bir silahını kaybetmesine rağmen başarılı işler yaptı. Kweuke ikinci yarı bizde olsaydı çok farklı olurdu. Sistemin çok farklı bir elemanıydı. Hocamızla her şeyi birlikte yürütüyoruz. Biz sadece futbolun mutfağına karışmıyoruz."

Kalkavan, takımda sözleşmesi biten oyuncular olduğunu ve bu konuda devre arasında girişimde bulunduklarını kaydederek, "Ligde yerimizi garanti etmeden kimseyle görüşmeyeceğiz. Futbolcu kardeşlerimizin akılları karışıyor. Yeni dönem için anlaşma şansını onlara vereceğiz. Bütün bu görüşmeler ligdeki konumumuz netleştikten sonra olacak. Devre arasında üç futbolcuyla yaptığımız görüşmeden elde ettiğimiz tecrübe ligde yerimiz kesinleşene kadar böyle bir görüşme yapmama kararı aldırdı" dedi.