Rizespor’un Rakibi Fenerbahçe mi, Kayseri mi?

Rizespor’un Rakibi Fenerbahçe mi, Kayseri mi?
Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Tur’unda Rizespor’un rakibi yarın (Çarşamba) belli olacak.

Ziraat Türkiye Kupası F Grubunu, grup maçlarının bitimine 1 hafta kala lider olarak tamamlamayı garantileyen Rizespor’un, Son 16 Tur’daki rakibi ya Kayserispor ya da Fenerbahçe olacak.

Fenerbahçe’nin Ziraat Türkiye Kupası E Grubunda Bayburt Grup Özel İdare’yi 5-0 mağlup ederek grupta liderliğe yükselmesi dolayısıyla Rizespor’un Son 16 Tur’daki rakibi yarın (Çarşamba) oynanacak Altınordurspor-Kayserispor maçı ile belli olacak. İzmir Atatürk Stadı’nda oynanacak olan karşılaşma 13.30’da başlayacak.

KAYSERİ KAZANIRSA, RİZESPOR FENERBAHÇE İLE EŞLEŞECEK

Kayserispor, İzmir deplasmanından galibiyetle ayrılırsa E grubunu lider tamamlayacak. Kayserispor’un Altınorduspor karşısında alacağı galibiyetle Fenerbahçe ikili averajla E Grubunu 2. sırada tamamlayacak ve Rizespor’un Son 16 Tur’daki rakibi olacak. Eğer, Kayserispor İzmir deplasmanında 3 puan alamazsa Fenerbahçe E Grubunu lider tamamlayacak ve grupta 2. Sırada kalacak olan Kayserispor, Rizespor’un Son 16 Tur’daki rakibi olacak.

RİZESPOR'UN SON 16 TUR'DAKİ MAÇI RİZE'DE TEK MAÇ ÜZERİNDEN OYNANACAK

Rizespor kendi grubunu lider tamamladığından dolayı Son 16 Tur maçı tek maç üzerinden Rize’de oynanacak. Rizespor, Son 16 Tur’unda ya Fenerbahçe’yi ya da Kayserispor’u Rize’de konuk edecek ve çeyrek finale yükselme mücadelesi verecek. Çeyrek Final müsabakaları  2 maç üzerinden oynanacak.

İKİLİ AVERAJDA KAYSERİSPOR, FENERBAHÇE'YE KARŞI ÜSTÜN

E Grubunda mücadele eden Fenerbahçe ile Kayserispor’un grupta oynadıkları karşılaşmalarda Fenerbahçe’yi deplasmanda 2-1 mağlup edip, evinde 1-1 berabere kalan Kayserispor, ikili averajda üstün olan taraf olduğundan Altınorduspor’u mağlup ettiği takdirde puanını 11’e yükseltecek ve Fenerbahçe ile aynı puanda grup maçlarını ikili averajla Fenerbahçe’nin önünde lider tamamlayacak.