Rizespor’un Transfer Karnesi

Rizespor’un Transfer Karnesi
Çaykur Rizespor, 2012-13 sezonunda kadrosuna on yeni oyuncuyu katarken, 17 oyuncuyla da yollarını ayırdı.

Yeşil mavili takım transfer dönemimde 10 yeni futbolcu ile sözleşme imzalarken, geçtiğimiz sezon Beşiktaş takımından kiralık olarak Ç.Rizespor’a forma giyen Sezer Özmen ve Cumali Bişi’yi bonservisleri ile birlikte transfer yaptı.

İlk olarak Bandırma’dan Orhan Geldi

Ç.Rizespor, transferde ilk resmi imzayı Bandırmaspor’dan sağ kanat oyuncusu Orhan Ovacıklı’ya imza attırmıştı. Yeşil mavili ekip, kaleci tercihlerinin birini yurt dışından yaparken, bir başka gelecek vaat eden genç kaleci Fırat Kacaoğlu’na imza attırdı.

Orta sahaya 3 , forvete 2 önemli takviye

Ç.Rizespor, transfer döneminde orta saha bölgesine 3 önemli isme imza attırırken, forvet bölgesine ise Erhan Şentürk ve Nijerya’dan Kalu Uche geldi.

Elazığspor’dan Arif Şahin çok gelmek İstedi!

Yeşil mavili takım önceki sezonlara göre transferin son gününde durgun geçirdi. Son gün Elazığspor ile yolları ayrılan ve son iki sezonda bu kulüple iki şampiyonluk yaşayan orta saha oyuncusu Arif Şahin , Ç.Rizespor’un kapısına yatarken, bu futbolcunun transferi gerçekleşmedi. Aynı pozisyonda Kenan Aslanoğlu’nun oynaması bu transferin gerçekleşmemesinde en büyük etken olduğu öğrenildi.

Son transfer Mısır’dan

Ç.Rizespor trnasfer döneminde kadrosuna kattığı son oyuncu Masry Port Said takımından Hassan Hossam  oldu. Bu futbolcu ile yeşil mavili takım 1 yıllık kiralık sözleşme imzaladı.

Gençler Kiralık Gitti

Ç.Rizespor’da genç oyuncuların oynayabileceği bir takıma gönderilmesi gerektiğini düşünen teknik patron Engin Korukır, Mahmut Öksüz - Osman Mertoğlu - Muhammet Yılmaz - Nevzat Bilen  ve  Yüksel Kazdal’ı Pazarspor’a kiralık olarak gönderdi.

Sadece tek İsim Süper Lig’e Gitti !

Yeşil mavili takımda geçen sezon gol karalı olan Kamerunlu Severen Bikoko, Akhisar Belediye takımına transfer olurken, paf takım kaptanı Macit Arabacı, Çorum Belediyespor’a transfer oldu.

 İlyas Çakmak Kulüp Bulamadı..

Sezon öncesi Erzurum kampına katılmayan ve teknik direktör Engin Korukır tarafından kadroya alınmayan İlyas Çakmak kulüp bulamadı. Ç.Rizespor’da sözleşmesi sona eren takım kaptanlarından Murat Hacıoğlu’da bu devreyi takım bulamayan oyuncular arasında kapattı.

İşte Ç.Rizespor’da Gelenler ve Gidenler

Gelenler : Engin Korukır (TD - Bozüyükspor), Orhan Ovacıklı (Bandırmaspor), Sezer Özmen - Cumali Bişi (Beşiktaş), Kenan Aslanoğlu (Gaziantep Büyükşehir Belediyespor), Onur Güney (Elazığspor), Fırat Kocaoğlu (Kasımpaşa), David Loria (Irtysh Pavlodar), Erhan Şentürk (Galatasaray), Çetin Güngör (Gaziantepspor), Hakan Hacıbektaşoğlu (Göztepe), Uche Kalu (Enyimba), Hassan Hossam (Masry Port Said - kiralık).

Gidenler : Giray Bulak (TD), Aytek Aşıkoğlu (Göztepe), Engin Aktürk (Boluspor), Osman Fırat (Tavşanlı Limyitspor), Ramazan Kurşunlu (Adana Demirspor), Macit Arabacı (Çorum Belediyespor), Severin Brice Bikoko (Akhisar Belediyespor), Mahmut Öksüz - Osman Mertoğlu - Muhammet Yılmaz - Nevzat Bilen - Yüksel Kazdal (Pazarspor - kiralık), Mehmet Ali Tunç - Ramazan Durdu (Giresunspor), Aykut Köz (Ofspor), Selçuk Görmüş (İstanbulspor AŞ), Emre Tali (Beşiktaş), Mehmet Can Kasap (İstanbulspor AŞ - kiralık), Murat Hacıoğlu, İlyas Çakmak, Hasan Kılıç, Hair Zeqiri.

Haber:Selim Denizalp