Polat, Gübrede Kalite Çok Önemli

Polat, Gübrede Kalite Çok Önemli
Hexagon Katı Atık Yönetim Kurulu Başkanı Başdanışmanı Murat Polat, çay üreticisinin beklediği Organomineral gübreyi anlattı

Organomineral gübrelerde kaliteyi belirleyen faktörler hakkında açıklamalar yapan HEXAGON Katı Atık Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Murat Polat en önemli etmenin ürünün organik madde kaynağı olduğunu söyledi. Polat şunları kaydetti: “Organik madde kaynakları arasında da organomineral gübre uygulaması için en uygun ürün komposttur. Kompostun en uygun olmasının sebebi yüksek organik madde içeriği, yüksek hümik-fülvik asit içeriği, iz element zenginliği, mikrobiyolojik faaliyeti besleme özelliği, yüksek çözünürlüğü ve sürdürülebilirliği açısından komposttur. Bu yüzden organomineral uygulamasında leonardit içerikli ürünlerde bitki besleme eksikliği söz konusu olacaktır.” dedi.

Polat, Leonardit içerikli ürünün genel olarak bir toprak düzenleyicisi ve faydalı bir ürün olduğunu kaydederek “Fakat burada iki konu ön plana çıkmaktadır. İlki, malesef ülkemizdeki leonardit kaynaklarının kalitesinin düşük olması. Diğeri ise her üretim partisi arası içerik farklılıkları bulunması ve leonarditten ziyade kömür tozu olması” şeklinde konuştu.

İLGİLİ HABERİMİZ

Çay ve Fındık Üreticisine Hexagon'dan Organomineral Gübre Müjdesi