Rize'ye 10 Doktor Kadrosu Açıldı

Rize'ye 10 Doktor Kadrosu Açıldı
Rize Sağlık Müdürlüğü, 10 uzman doktor kadrosunun açıldığını bildirdi.

Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Bakanlıkça uzun yıllar sonra Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi kadrosunun açıldığı belirtildi.

Açıklamada, 99. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası ile Rize'de son derece elzem olan Tıbbi Onkoloji ile Çocuk Hematoloji ve Onkoloji kadroları olmak üzere 10 uzman münhal kadrosu açıldığı ifade edilerek, “Sağlık Bakanlığı tarafından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine 1 tıbbı onkoloji uzmanı, 1 nefroloji uzmanı, 1 acil tıp uzmanı, 1 çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı, 1 çocuk hematolojisi ve onkolojisi uzmanı kadrosu açıldı.

Kaçkar Devlet Hastanesine 1 Radyoloji uzmanı ile 1 anesteziyoloji ve reanimasyon uzmanı kadrosu açılırken, Çayeli İshakoğlu Devlet Hastanesine ise 1 iç hastalıkları uzmanı ile 1 çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı kadrosu açıldı.

Ayrıca Pazar İlçe Sağlık Müdürlüğüne de Aile hekimliği uzmanı münhal kadrosu açıldı.” ifadelerine yer verildi.

99. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası ile boş kadrolara yapılacak tercihler sonucunda ataması yapılacak olan hekimlerin Temmuz ayı içerisinde Rize’ye gelerek göreve başlayacakları kaydedilen kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Memleketimize büyük yararı olacak olan bu uzman hekimlerimizin ilimize kazandırılmasına yoğun destek ve gayret gösteren Sağlık Bakan Yardımcısı Sayın Dr. Şuayip Birinci ’ye, Rize Valisi Sayın Kemal Çeber’e, Milletvekillerimiz Sayın Hayati Yazıcı, Sayın Osman Aşkın Bak ve Sayın Muhammed Avcı ile Ak Parti İl Başkanı Sayın İshak Alim’e teşekkür ediyoruz.”