Rize'ye 14 Doktor Atanacak. Cumhuriyet Tarihinde Rize’ye İlk Kez Çocuk Nörolojisi Kadrosu Açıldı

Rize'ye 14 Doktor Atanacak. Cumhuriyet Tarihinde Rize’ye İlk Kez Çocuk Nörolojisi Kadrosu Açıldı
Rize’ye 11’i uzman tabip olmak üzere 14 doktor kadrosu açıldı. Kente ilk defa Çocuk Nörolojisi için doktor kadrosu açıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından 80'inci Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası sonucunda Rize’ye 11 uzman tabip ve 3 pratisyen hekim kadrosu açıldı.

Açılan kadrolara 26 Nisan 2018 tarihinde yapılacak kura ile yerleştirme işlemi yapılacak. Yerleştirme işlemini müteakip yerleşen hekimlerin atamaları yapılacak ve ataması yapılan hekimler 15 gün içinde görevlerine başlayacaklar.

-Rize’ye ilk kez çocuk nörolojisi kadrosu açıldı

80. Dönem DHY açılan kadrolarına yönelik Bakanlıkça yapılan duyuruya göre Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine ilk defa çocuk nörolojisi kadrosu açıldı. Bu dalda uzman hekimimiz olmaması hasebiyle hastalarımız sürekli il dışına gitmek zorunda kalıyordu. Ayrıca çocuk psikiyatrisi, çocuk hastalıkları ve kardiyoloji dallarında da uzman hekim kadrosu açıldı.

Rize Devlet Hastanesine göz, psikiyatri ve mikrobiyoloji dallarında, Kaçkar Devlet Hastanesine acil tıp uzmanı, anestezi, nöroloji uzmanları ve 2 pratisyen hekim ile Güneysu Tenzile Erdoğan İlçe Devlet Hastanesine iç hastalıkları uzmanı ve Hemşin Toplum Sağlığı Merkezine 1 pratisyen hekim kadrosu açıldı.

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, “İlimizin büyük ihtiyacı olan 11’i uzman tabip olmak üzere 14 doktor kadrosu açılmasında emeği geçen ve destek olan başta Sağlık Bakanımız Dr. Ahmet Demircan olmak üzere, Bakanlarımıza, Vekillerimize ve diğer bürokratlarımıza teşekkür ediyoruz.” Dedi.