Rize’ye 1’i Onkolog, 8 Doktor Atandı

Rize’ye 1’i Onkolog, 8 Doktor Atandı
Sağlık Bakanlığı tarafından 1’i onkolog doktor olmak üzere Rize’ye 8 doktor ataması yapıldı. Rize’ye 1 onkolog doktor, 5 dahiliye doktoru ve 2 çocuk doktoru ataması yapıldı.

Sağlık Bakanlığı 66. Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurası bugün gerçekleşti. 3 onkolog doktorundan birinin istifa ettiği, ikisinin ise tayininin çıkması üzerine doktorsuz kalacak olduğundan yeni onkolog doktor atanıncaya kadar geçici görevlendirme ile tek doktorla hastalara hizmet vermekte olan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Doğuş Çay Hacere Karakan Onkoloji Merkezine de bir onkolog doktor ataması yapıldı.

Rize’ye yapılan diğer doktor atamaları ise şöyle: Rize Devlet Hastanesi ile Kaçkar Devlet Hastanesine 1’er çocuk hastalıkları uzmanı ile dahiliye iç hastalıkları uzmanı, Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesine 2 dahiliye iç hastalıkları uzmanı ve Çayeli İshakoğlu Devlet Hastanesine 1 dahiliye iç hastalıkları uzmanı.

Atama prosedür işlemlerinin tamamlanmasının ardından doktorların 15 gün içinde yeni görevlerine başlayacağı bilgisine ulaşıldı.

Öte yandan 6 aydır beyin cerrahi doktoru bulunmayan ve hastaları başka hastanelere sevk etmek zorunda kalan Rize Devlet Hastanesi ile bir yıldır Perinatoloji (Riskli Gebelik ve Doğum Uzmanı) bulunmadığından riskli gebe durumu bulunan anne adaylarını Trabzon’a sevk etmek zorunda kalan Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesine bu branşlarda atama yapılmadı.