Rize'ye 2 Noktadan Araçla Giriş Çıkış Yasaklandı

Rize'ye 2 Noktadan Araçla Giriş Çıkış Yasaklandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 büyükşehir ile Zonguldak iline araç giriş çıkışını kapattıklarını ifade etti. Erdoğan’ın açıklamalarına göre Rize’nin Trabzon ve Erzurum sınırından araç giriş çıkışı da yasaklanmış oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs tedbirlerine ilişkin açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamaları kapsamında, salgınla mücadele çerçevesinde attığımız adımlara bu gece yarısı itibariyle yenilerini eklediklerini kaydederek, "Bilindiği gibi daha önce şehirlerarası toplu taşımayı izne bağlamıştık. Kendi arabalarıyla şehirlerarası yolculuk yapan vatandaşlarımızı da şehir girişlerinde kontrole tabi tutuyorduk. Bu gece itibarıyla 30 büyükşehrimiz ile akciğer rahatsızlıklarının sık görüldüğü Zonguldak ilimizi belirli istisnalar haricinde araç giriş çıkışına kapatıyoruz. Bu şehirlerimize gıda, ilaç ve temizlik malzemesi gibi zorunlu ihtiyaç malzemeleri nakli ile İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen sektörlerin lojistik araçları dışında giriş çıkış yapılamayacaktır. Ülke içinde yük ve izinli yolcu taşımacılığı yapanlar ile uluslararası yük taşımacılığı yapan araçların bu şehirlerden transit geçişleri ise devam edecektir." dedi.

İl Pandemi ve İl Hıfzıssıhha Kurulları kendi şehirlerinin ihtiyaçlarına göre bu tedbirleri daha da genişletebilece0klerini ifade eden Erdoğan: "30 büyük şehrimizle Zonguldak'ta başlatacağımız araç girişi çıkışı yasağını ilk etapta 15 gün süreyle uygulayacağız. Gerekirse süreyi daha da uzatacağız" diye konuştu.

RİZE'NİN 2 SINIR KOMŞUSU BÜYÜKŞEHİR... BATIDA TRABZON, GÜNEYDE ERZURUM

Erdoğan'ın açıklamalarına göre, Rize'nin batısı ile güneyindeki büyükşehir olan sınır komşuları Trabzon ile Erzurum olduğundan bu iki ile giriş çıkışlar;  gıda, ilaç ve temizlik malzemesi gibi zorunlu ihtiyaç malzemeleri nakli ile İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen sektörlerin lojistik araçları dışında ve yük ve izinli yolcu taşımacılığı yapanlar ile uluslararası yük taşımacılığı yapan araçların dışındaki araçlara kapatıldığından bu araçların dışındaki araçlar da Trabzon ve Erzurum tarafından Rize'ye giriş çıkış yapamayacak.