Rize'ye 2 Yeni Acil Sağlık İstasyonu

Rize'ye 2 Yeni Acil Sağlık İstasyonu
Rize'ye 2 yeni acil sağlık hizmetleri istasyonunun kurulacağı açıklandı.

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, "Rize'de artan nufüs yoğunluğuna paralel olarak iki yeni acil sağlık hizmetleri istasyonunu hizmete sunmayı planlıyoruz" dedi.

Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, 112 acil sağlık hizmetlerinin Müdürlüğümüze bağlı olarak İsmail Kahraman Kültür Merkezi binası altındaki Komuta Kontrol merkezi Başhekimliğimiz tarafından yürütüldüğünü ifade ederek, şunları söyledi: "Rize olarak ister acil ister nakil durumlarında ambulans hizmeti verilen hasta sayısı son yıllarda katlanarak çok artmıştır. Böylesi önemli bir hizmeti laikiyle yerine getirebilmek ve artan iş yükünü tam anlamıyla karşılayabilmek amacıyla il merkezimizde İl Ambulans Servisi Başhekimliğimize bağlı olarak İslampaşa Mahallesinde Rize 2 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonumuzu 2012 yılı Nisan ayından itibaren vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Artan nüfus yoğunluğuna paralel olarak önce Rize Merkez Fener Mahallesinde Merkez 5 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonumuzu ve akabinde merkezi yerleşimi olan Yeniköy Mahallesinde de Merkez 6 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonumuz olmak üzere iki yeni istasyonumuzu daha vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz" dedi.

mustafa-tepe-rize-il-saglik-muduru.20130225160331.jpg

İstasyonların açılmasının asıl amacı, vakalara erken ulaşmak olduğunu söyleyen Dr. Tepe, "Acil sağlık hizmetlerinde saniyelerle yarışıyoruz. Geçen yıl meydana gelen vakaların yüzde 98'ine 5 dakikadan önce ulaştık. Bakanlığımız tarafından ilimize tahsis edilen 5 yeni ambulans ile il genelinde 5'i evde sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere, 39 ambulans ile hizmet sunuyoruz" diye konuştu.