Rize'ye 5.1 Milyar Tutarında 544 Proje

Rize'ye 5.1 Milyar Tutarında 544 Proje
Rize’de 2013 yılı içerisinde tamamlanan veya devam etmekte olan 5.1 Milyar TL maliyetli 544 proje, Vali Nurullah Çakır başkanlığındaki toplantıda değerlendirildi.

Rize Merkez ve İlçelerinde yapılan yatırımların değerlendirildiği 2013 yılı dördüncü dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Rize Valisi Nurullah Çakır Başkanlığında gerçekleştirildi.

Rize genelinde 2013 yılı içerisinde tamamlanan veya devam etmekte olan 5.1 Milyar TL maliyetli 544 projenin değerlendirildiği toplantıya, Vali Yardımcısı Şefik Aygöl, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, yatırımcı kuruluşların il ve bölge müdürlerinin yanı sıra diğer ilgili daire müdürleri katıldı. 

rize-il-koordinasyon-kurulu-toplantisi-vali-nurullah-cakir-baskanliginda-yapildi-3.jpg

Katılımcıların geçmiş Kurban Bayramlarını kutlayan Vali Çakır, sağlıklı, huzurlu ve bayram tadında bir dönem dileklerinde bulundu. 2013 yılında Rize’de yapılan yatırımların maliyetlerinin toplamının 5.1 Milyar TL olduğunu ifade eden Vali Çakır; “Ülkemizin, koymuş olduğu 2023 ve 2071 hedefleri doğrultusunda gelişeceğine ve bu hedefleri yakalayacağına inanıyorum. Bu hedeflerin yakalanmasında hep beraber, başta kamu sektörü olarak bizlere özel görevler düşüyor. Bunun için yapacağımız çalışmalarda birim zamana düşen üretme kapasitesini geliştirmeliyiz. Kurumlarımızın kurumsal kapasitelerini ve teknik ekibini güçlü tutmalıyız. Bunların ötesinde, kolektif ve takım oyunu haline dönüştürmeliyiz. İşin doğrusu bunlarda yetmiyor. Bir taraftan da çağın tekniklerine uygun çalışmamız ve kamu kurum ve kuruluşlarında yeni görev alan personelin donanımlarının güçlü olması gerekiyor. Bu donanımlara sahip olmalıyız ki, Türkiye’nin kendine hedef koyduğu 2023 ve 2071 vizyonuna, bizlerde yerelde ulaşabilelim” şeklinde konuştu.

rize-il-koordinasyon-kurulu-toplantisi-vali-nurullah-cakir-baskanliginda-yapildi-4.jpg

Gelişen ve değişen dünya düzeninde yeni kurumsal aktörlerin rol aldığını, bu kurumların doğru anlaşılması gerektiğini ifade eden Vali Çakır; “Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) ve İlimizde kurulan üniversitemizi doğru anlamamız gerekiyor. Bundan sonraki süreçte yapacağımız çalışmalarda, projecilik anlamında bu aktörlerle işbirliği halinde olmalıyız. Bu kurumlarımızın sağladığı katkılar ile gerçekleştireceğimiz projelerde Dünyayı ve coğrafyayı daha iyi anlamış ve yetiştirecek yeni jenerasyona da bu kavramları tanıtma şansını yakalamış olacağız” dedi.

rize-il-koordinasyon-kurulu-toplantisi-vali-nurullah-cakir-baskanliginda-yapildi-1.jpg

rize-il-koordinasyon-kurulu-toplantisi-vali-nurullah-cakir-baskanliginda-yapildi-2.jpg