Rize'ye acil uyarı verildi

Rize'ye acil uyarı verildi
Türkiye'nin büyük bir bölümünde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışın devam edeceği bildirildi.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan günlük hava tahmin raporunda 'Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey kesimlerinde görülecek olan sağanak ve gökgürültülü yağışların; Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin ile öğle saatlerine kadar Zonguldak, Bartın ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.' denildi.

Hava sıcaklıklarının doğu illerinde 4 ila 6 derece düşeceği belirtilen raporda uyarılar şöyle sıralanmış.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin ile öğle saatlerine kadar Zonguldak, Bartın ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, su baskını, yıldırım düşmesi, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

CORUM: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 26 derece

RIZE: Parçalı çok bulutlu, kuvvetli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 25 derece

SAMSUN: Parçalı çok bulutlu, kuvvetli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 24 derece

TOKAT: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 25 derece

TRABZON: Parçalı çok bulutlu, kuvvetli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 25 derece