Rize'ye Bağlanmak İstemiyoruz

Rize'ye Bağlanmak İstemiyoruz
Gündoğdu Belediye Başkanı Süleyman Yıldız, Gündoğdu beldesinin Rize’ye bağlanmasını engellemek için başlattıkları hukuk mücadelesini sonuna kadar devam ettireceklerini söyledi.

Gündoğdu beldesinin üçlü kararname ile Rize Belediyesi’ne bağlanması Resmi Gazete'de duyurulmasına rağmen Gündoğdu Belediyesi Rize’ye bağlanmamak için başlattığı mücadeleyi sürdürüyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gündoğdu Belediye Başkanı Süleyman Yıldız, “Üçlü kararname ile Gündoğdu beldesinin tüzel kişiliği kaldırılmıştır. Bu Gündoğdu Belediyesi’nin kapısına kilit vurulduğu anlamına gelmiyor. İlk mahalli idareler seçimine kadar belediye hizmetlerine daha gayretli ve azimli bir şekilde devam edeceğiz. Üçlü kararname Danıştay 1. Dairesi’nin aldığı bir kararla imzalanmıştır. Biz ise Danıştay 8. Dairesine itiraz edeceğiz. Bu karar Gündoğdu için dayatma olmuştur. Gündoğdu halkının bu kararda rızası yoktur. İlçe olması gereken Gündoğdu’nun mahalle yapılmasını hazmedemiyoruz. Beni partim burada aday yaptı. Ama beni belediye başkanı yapan Gündoğdulular oldu. Bu mücadelede ben Gündoğdu halkının yanında olacağım” dedi.