Rize'ye Bırakılacak En Büyük Miras!

Rize'ye Bırakılacak En Büyük Miras!
Rize’ye ve Rize’de yaşayanlara bırakılacak çok büyük mirastan mahrum kalmamak için LÜTFEN DİKKAT!..

Müsiad Rize Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Recep Ali Avcı, İkizdere-Salarha Yolu bağlantısının yapılmasıyla Ovit Tüneli'nin yapılmasının gerçek değerine ulaşacağını, Rize'nin bundan büyük kazançlar elde edeceğini ve bunun Rize’ye ve Rize’de yaşayanlara bırakılacak çok büyük miras olduğunu söyledi. 

Avcı yaptığı açıklamada, "Rize’nin geleceği Ovit tünelidir diye yıllarca konuşuldu. Yıllardır konuşulan Ovit meselesi ilk defa bir T.C Başbakanı tarafından telafuz edilerek yapılacağına dahi söz verildi ve yatırım planlarına alındı. Bu proje ilimizin gelişimi, büyümesi, doğuya, güneydoğuya, hatta orta doğuya açılan, yeni ticaret alanların oluşacağı, limanlarımızın çok önem kazanacağı önemli bir projedir." dedi. 

1.20110630234214..jpg

Yol güzergahında gözardı edilmemesi gereken bir durumun söz konusu olduğunu ifade eden Avcı  sözlerini şöyle sürdürdü: Burada çok önemli olan bir durum var ki asla göz ardı edilmemesi gereken bir durumdur. Bu yolun bitiş güzergahı maalesef Trabzon Rize il sınırına denk gelmektedir. Bugün Mardin’den Erzurum’dan veya doğunun başka bir ilinden aracı ile yola çıkan bir vatandaş şu Karadeniz’i bir görelim dese ve yola çıksa dağları aşıp Karadeniz sahil yoluna geldiği zaman Trabzon mu, Rize mi? diye bir tercih yapmak zorunda kalacaktır. Bu tercihi ona yaptırma zorunluluğunu hissettiren yolun bitiş noktası yani iki şehrin ortasıdır. Ne yazık ki bu tercihler hep Trabzon’dan yana olacaktır. Çünkü komşu şehrimiz gelişmişlik ve sosyal yönden bizden kat kat ilerde olan bir şehirdir. Bu güzergahın bu boyutu olduğu gibi ticari boyutu da bir o kadar önemlidir.

2.20110630234228..jpg

Peki ne yapabiliriz?

Müsiad Rize Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Avcı "Aslında daha işin başındayız iş işten geçmeden Siyasetçilerimizin, Sivil Toplum Örgütlerimizin, Derneklerimizin, Bürokrasilerimizin üzerine görev düşen herkesin şimdiden bu işi dillendirip İKİZDERE- SALARHA YOLU bağlantısının yapılması Rize’nin geleceği için çok önemlidir demelidir." diyerek sözlerini şöyle tamamladı: Rize Mardin otoyolu bağlantısı İkizdere veya başka bir noktadan Salarha yoluna bağlanmadığı müddetçe bu yol sadece Trabzon’un yolu olur. Bu yolun neden Salarha ya bağlanması gerektiği konusunda Rize’ye ne getirisi olur diye yazmaya kalksak buna sayfalar yetmez diye düşünüyorum. Bu bağlantıyla yolun 15 km kısalması ve bu yolun direk şehrimizin ve sanayimizin olduğu noktada son bulması bile yapılması için yeterlidir. Daha yolun başındayız iş işten geçmeden ah keşke demeden bu yolun İKİZDERE- SALARHA bağlantısının yapılması Rize’ye ve Rize’de yaşayanlara bırakılacak çok büyük mirastır diye düşünüyorum.

3.20110630234145..jpg

4.20110630234155..jpg