Rize'ye Büyük Müjde! Ve Rize’de Halk Ekmek Uygulaması Başlıyor

Rize'ye Büyük Müjde! Ve Rize’de Halk Ekmek Uygulaması Başlıyor
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Türkiye’nin birçok ilinde uygulanan halk ekmek uygulamasının Rize’de de başlaması için talimat verdi.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın çok yakında Rize’ye müjdeli haberi vereceği ve Rize’de halk ekmek uygulamasının başladığını müjdeleyeceği öğrenildi.

Başkan Kasap’ın, Rize’de yaşayanların ekmeği daha ucuza tüketebilmeleri ve Rize’de halk ekmek uygulamasının başlatılması için Eski Zabıta Müdürü Mustafa Topaloğlu’nu görevlendirdiği bilgisine ulaşıldı.

Rize Fırıncılar Odası’nın Ramazan Ayının başlangıcıyla ekmeğe yaptığı fahiş zam dolayısıyla Rize Belediyesi tarafından kabul edilmeyen ekmek fiyatlarının yeniden düzenlenerek uygun bir fiyatın belirlenmesini fırıncılardan talep eden Belediye Başkanı Kasap, ekmek fiyatlarının halkın istediği rakamlara düşmemesi halinde “Rize’de halk ekmek uygulamasını başlatırız” şeklinde sert bir mesaj vermiş ve bu mesaja rağmen Rize Fırıncılar Odası geri adım atmayacaklarını  ifade ederek, gerekirse mahkemeye kadar gideceklerini belirtmişti.  Konu Vali Ersin Yazıcı başkanlığındaki komisyona iletilmiş ve 280 gram ekmeğin 1,25 TL.’den satışı yapılması kararlaştırılmıştı. Ancak 280 gram ekmeğin Türk Gıda Kodeksine uygun olmadığının ortaya çıkmasıyla Rize Fırıncılar Odası, Ramazan ayından kısa bir süre sonra ekmeği 300 grama yükseltmiş ve 1,40 TL. olarak açıklayacakları fiyatlı da kamuoyu tepkisinin dinmesi için resmiyete dökmemiş ve yaklaşık 15 gündür Rize’de 300 gr. Ekmek 1,25 TL.’den satılıyordu.

Rize’de ekmek fiyatlarının halkın tüketim gücünün üzerinde yer almasını kabul etmeyen Başkan Kasap, daha önce de ifade ettiği şekilde Rizelilerin temel gıda maddesi olan ekmeği ucuza alıp ucuz bir şekilde tüketebilmeleri için halk ekmek uygulamasını başlatacaklarını açıklamıştı.

Başkan Kasap’ın bu açıklamalarına rağmen ekmek fiyatlarında istenilen düzenlemeleri Rize Fırıncılar Odası yapmayınca Başkan Kasap’ın da Rize’de halk ekmek uygulamasının başlaması ve halk ekmek uygulamasını koordine etmesi için Eski Zabıta Müdürü Mustafa Topaloğlu’nu görevlendirdiği bilgisine ulaşıldı. Topaloğlu’nun koordinesinde yapılacak çalışmaların ardından Rize’de halk ekmek uygulamasının 1-2 ay gibi kısa sürede başlaması bekleniyor.

Öte yandan Rize Belediyesi’nin ilk etapta birkaç fırınla kiralık anlaşma yapabileceği daha sonra ise prefabrik bir binada kendi ekmeğini kendisinin üreteceği öğrenildi.