Rize'ye Çarşamba Uyarısı !

Rize'ye Çarşamba Uyarısı !
Rize Valiliği tarafından yapılan açıklamada önümüzdeki 5 gün boyunca Rize'de gök gürültülü sağanak yağmurların beklendiği ve yağmurun şiddetinin çarşamba günü kuvvetli olacağı bildirildi.

Rize Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü 11. Bölge Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Salı gününden itibaren (bugün), hafta sonuna kadar ilimiz başta olmak üzere Trabzon ve Artvin'de gök gürültülü sağanak yağışların görülebileceği, yağışların çarşamba günü Rize, Trabzon ve Artvin'in Hopa ilçesinde kuvvetli olacağı bilgisine yer verilerek yetkililer ile vatandaşların duyarlı ve tedbirli olmaları istendi.

Açıklamada şunlar kaydedildi: Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmeye göre içinde bulunulan bu hafta yağışlı geçecek, hava sıcaklıkları ise hissedilir derecede azalacak. Salı gününden itibaren ilimizle birlikte bölge illerimizde beklenen gökgürültülü sağanak yağmurun Çarşamba günü Rize, Trabzon ve Artvin’in Hopa ilçesinde yerini kuvvetli yağışa bırakacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağışların, fırtına şeklinde esmesi beklenen rüzgarın ve ani sıcaklık düşüşünün oluşturabileceği sel, su baskını, yıldırım, hortum, ağaç devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, ani sıcaklık düşüşüne bağlı oluşabilecek sağlık sorunları gibi olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.