Rize'ye Gelen 11 Bin 66 Çay Üreticisi ve İşçisine Kovid-19 Testi Uygulandı

Rize'ye Gelen 11 Bin 66 Çay Üreticisi ve İşçisine Kovid-19 Testi Uygulandı
Rize'ye gelen çay üreticileri ve işçilerine, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında başlatılan 2. Etap test çalışmalarının tamamlandığı bildirildi.

Rize İl Sağlık Müdürlüğünce oluşturulan 70 ekip, ikinci etap tarama çalışmaları kapsamında karantinadaki çay üreticilerinin bulunduğu köy ve mahallelerde çalışmalarını tamamladı.

Sağlık ekipleri, ikinci etap çalışmaları kapsamında da 3'er kişilik gruplar halinde gittikleri mahalle ve köylerde muhtarlar aracılığıyla il dışından gelen ailelerden birer kişiye açık alanda test uyguladı.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ikinci etap saha çalışmalarında 1926 kişiye Kovid-19 testi uygulandığı, iki etap şeklinde gerçekleştirilen saha çalışmalarında 180 farklı ekibin görev aldığı ve toplamda 11 bin 66 kişiye Kovid-19 testi uygulandığı ifade edilerek, “Saha taramasını başarılıyla tamamlayan özverili ve fedakar sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz.” denildi.

rizeye-gelen-cay-ureticileri-ve-iscilerine-kovid-19-testi-(1).jpgrizeye-gelen-cay-ureticileri-ve-iscilerine-kovid-19-testi-(2).jpgrizeye-gelen-cay-ureticileri-ve-iscilerine-kovid-19-testi-(3).jpgrizeye-gelen-cay-ureticileri-ve-iscilerine-kovid-19-testi-(4).jpgrizeye-gelen-cay-ureticileri-ve-iscilerine-kovid-19-testi-(5).jpgrizeye-gelen-cay-ureticileri-ve-iscilerine-kovid-19-testi-(6).jpgrizeye-gelen-cay-ureticileri-ve-iscilerine-kovid-19-testi-(7).jpg