Rize'ye Gelenlerle Rize'den Gidenler Belli Oldu

Rize'ye Gelenlerle Rize'den Gidenler Belli Oldu
Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'nun yeni kararnamesi ile Rize’den ayrılacak ve Rize’ye gelecek olanlar da belli oldu. İşte Rize’den gidecekler ile Rize’ye gelecekler:

Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'nun yeni kararnamesi kurumun resmi internet sitesinden açıklandı. Yeni HSYK'nın "Tasfiye kararnamesi"yle 784'ü adli, 104'ü idari yargı olmak üzere toplam 888 hakim ve savcı atandı.

Atamalar sonucunda Rize’den ayrılacak hakim ve savcılar ile Rize’ye gelecek hakim ve savcılar da belli oldu. Rize’nin bir önceki Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Aslan da Kütahya Başsavcılığından Düzce’ye düz savcı olarak atandı.

Rize İdare Mahkeme Üyesi Orhan Karabacak Muğla Vergi Mahkemesi Üyeliğine atanırken, Karabacak’ın yerine Rize İdare Mahkeme Üyeliğine Mersin Vergi Mahkemesi Üyesi Funda Şahin atandı.

Rize Cumhuriyet Savcısı Asef  Korkmaz Gölcük Cumhuriyet Savcılığına, Pazar İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Yalçın Küçük ise Hatay ili Dörtyol Cumhuriyet Savcılığına düz savcı olarak atandı. Menemen Cumhuriyet Savcısı Behçet İşlek ise Pazar ilçesinin yeni Cumhuriyet Başsavcısı oldu.

Öte yandan 2011 – 2013 yılları arasında Rize Cumhuriyet Başsavcılığı görevinde bulunan ve 2013 Yaz kararnamesi ile Rize’den Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Atilla Aslan da Düzce Cumhuriyet Savcılığına düz savcı olarak atandı.

HSYK'nın adli yargı kararnamesini görmek için tıklayınız

HSYK'nın idari yargı kararnamesini görmek için tıklayınız