Rize'ye Havaalanı Şart!

Rize'ye Havaalanı Şart!
Rize İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Gültekin, Rize’nin tanıtımı için Rize-Artvin havaalanı projesini hayata geçirtmek istiyor.

Rize İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Gültekin, katıldıkları turizm fuarlarında Rize'de havaalanı olmayışının eksikliğini fazlasıyla hissettiklerini söyledi.

Gültekin, “Fuarlarda bölgemizi tanıtıyoruz, çok beğeniliyor fakat “En yakın havaalanı nerede?” sorusuna doyurucu cevap veremediğimiz için ilimizde turizmi istenen seviyeye getirmekte zorlanıyoruz” dedi.

Rize’nin marka şehir olma yolunda önemli mesafeler kat ettiğini belirten Başkan Hakan Gültekin, marka şehir için en önemli argümanlardan birinin havaalanı olduğunu söyledi. Lojistik köy çalışmalarının sağlam bir zeminde kurulabilmesi için havaalanının olması, limanın yeterli büyüklüğe ulaşması ve özellikle Batum tren yolunun Rize’ye uzanması gerektiğini söyleyen Başkan Gültekin, yalnızca karayolunun yeterli olmayacağını vurguladı.

Havaalanının Rize için elzem olduğu ve artık lüks olmaktan çıktığını belirten İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Gültekin, “Rize; üniversitesi, siyasetçisi, bölgesel konumu ve organik tarım çalışmalarıyla bir marka şehirdir. Markayı tamamlayan önemli argümanlardan bir tanesi de havaalanıdır. Sürekli büyüyen bir üniversite, artan ticari rakamlar ve evvelki yıllara göre yükselen turizm potansiyeli, Rize için havaalanını zorunlu hale getirmektedir. Bu işten faydalanacak iki il var; Artvin ve Rize. Batum havaalanını çok verimli kullanamıyoruz. Milletin yüzü daha çok batıya dönük. Artvin ve Rize’nin kullanabileceği bir havaalanına mutlaka ihtiyaç duymaktayız. Yurtiçinde ve yurtdışında birçok fuara gidiyoruz. Oralarda bize sorulan en önemli sorulardan bir tanesi “Ayder’e en yakın hava alanı nerede?” sorusudur. Bu konuyu bir şekilde çözmemiz lazım. Geçmişte lükstü ama şimdi ihtiyaç” dedi.

Havaalanı konusunda en önemli görevin medya mensuplarına düştüğünü vurgulayan Gültekin, “Bu konu hakkında kamuoyu yapılmalı, herkese mikrofon tutulmalı ve arkasını doldurarak sorular sorulmalı. Artvin’de bu konuda bizden daha fazla heyecan var. Valisinden milletvekiline teşkilatına kadar kıyamet koparıyorlar bu konuyla ilgili. Rize’de daha az heyecan var. Fakat daha fazla olması lazım. Eğer biz marka şehir olacaksak, lojistik bir köy kuracaksak havaalansız olmaz” diye konuştu.