Rize'ye Havaalanını Vatandaş Talep Edecek

Rize'ye Havaalanını Vatandaş Talep Edecek
AK Parti İstanbul Milletvekili ve Rize Milletvekili adayı Nusret Bayraktar, vatandaşın talep etmesiyle Rize'ye havaalanı yapılabileceğini söyledi.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Rize Milletvekili adayı Nusret Bayraktar, Rize'nin Gündoğdu beldesinde ve Veliköy'de seçim çalışması yaptı.

Bayraktar, seçim çalışmaları sırasında bir gazetecinin, ''Rize'ye havaalanıyla ilgili çalışmanız var mı?'' sorusu üzerine, havaalanını vatandaşın talep edeceğini söyledi.

Konuyla ilgili olarak talepleri almaya başladıklarını ifade eden Bayraktar, ''İlerde Artvin ile Rize'yi bağdaştıran ortak bir havaalanı yapmamız gerekiyor. Trabzon'a illa da bağımlı kalmamak gerekiyor. Trabzon'da hava sisli olduğunda uçaklar Erzurum'a gidiyor. Geçtiğimiz günlerde İstanbul'a gitmek için Trabzon Havalimanı'na gittim. Ancak bizim uçağımız hava sisli olduğu için Trabzon'a inemedi ve Erzurum'a gitti. 3-4 saat sonra geri dönmek zorunda kaldı. Ancak aynı anda Rize'de sis yoktu. Demek ki alternatif teknik çözümlerle birlikte gelecekte arzu edilen bu havaalanına yönelik proje çalışması başlaması lazım'' dedi.

Bayraktar, şuan itibariyle rantabl olmadığı varsayımıyla hemen bunun vaadini yapmanın doğru olmadığını düşündüğünü vurgulayarak, ''Gelişen ve değişen şartlara göre ilerde bunun gündeme alınması gerektiğini düşünüyorum'' diye konuştu.