Rize’ye İlk Kez Romotoloji Doktoru Atandı. Yeni Onkolog Doktor Geliyor

Rize’ye İlk Kez Romotoloji Doktoru Atandı. Yeni Onkolog Doktor Geliyor
Rize’ye Cumhuriyet tarihinde ilk kez romotoloji uzmanı atanırken, akademisyen kadrosuna atandıktan sonra birlikte istifa eden karı koca endokrinoloji ve onkoloji doktorunun yerlerine de atama yapıldığı öğrenildi.

Rize’de yılın doktoru ödülünü alan ve eşiyle beraber akademisyen kadroya geçtikten sonra istifa eden ancak istifası kabul edilmediğinden müstafi sayılma yoluyla istifa eden Tıbbi Onkoloji Dr. Öğretim Üyesi Serkan Akın ile eşi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Dr. Öğretim Üyesi Şafak Akın’ın yerine 81.Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası ile atama yapıldığı öğrenildi. Bugün gerçekleşen atamalarda Rize’ye onkoloji ve endokrinoloji doktoruyla birlikte toplam 10 uzman doktor ataması yapıldığı öğrenilirken, kente ilk kez romotoloji uzmanı atandığı bilgisine ulaşıldı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı Doğuş Çay Hacere Karakan Onkoloji Merkezinde görevli iken akademisyen kadrosuna geçtikten 11 gün sonra hastane randevu sistemi olan Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS)’ten randevu alarak tedavi olmak isteyen D.B. adlı kanser hastasını muayene etmeyeceğini belirten Tıbbi Onkoloji Dr. Öğretim Üyesi Serkan Akın, D.B. tarafından 17 Nisan 2018’de CİMER’e şikayet edildikten sonra gelişen olaylar üzerine müstafi sayılma yoluyla istifa etmişti. İstifasından kısa bir süre önce de Rize'de Yılın Doktoru Ünvanını alan Akın’ın aynı hastanede Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları branşında görevli eşi Dr. Öğretim Üyesi Şafak Akın da akademisyen kadrosuna geçtikten sonra eşiyle birlikte istifa etmişti. Bugün 81.Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası ile yapılan atamalarda Tıbbi Onkoloji Dr. Öğretim Üyesi Serkan Akın’ın yerine Tıbbi Onkoloji Uzman Tabip Erkan Kayıkçıoğlu’nun atandığı, eşiyle beraber istifa eden Şafak Akın’dan boşalan Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıklarına ise Uzman Tabip Uğur Avcı’nın atandığı bilgisine ulaşıldı.

Toplam 10 uzman tabibin atandığı öğrenilen Rize’de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırmasına ilk kez romotoloji uzmanı atandığı öğrenilirken Romotoloji Uzman Tabip Osman Cüre’nin bu branşta kentte görev alacak ilk doktor olduğu öğrenildi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Rize Devlet Hastanesi, Çayeli İshakoğlu Devlet Hastanesi ile Pazar Kaçkar Devlet Hastanesine atanan diğer doktorlar ve branşları şöyle:

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi:

Gastroenteroloji = Uzman Tabip Alaaddin Kedra

Tıbbi Biyokimya = Uzman Tabip Bayram Şen

Kardiyoloji = Uzman Tabip Mustafa Kınık

Rize Devlet Hastanesi:

Göz Hastalıkları = Uzman Tabip Ferhan Yılmaz

Çayeli İshakoğlu Devlet Hastanesi:

Genel Cerrahi = Uzman Tabip Gözde Ertunç

Anesteziyoloji ve Reanimasyon = Uzman Tabip Gözde Nur Erkan

Kaçkar Devlet Hastanesi

Anesteziyoloji ve Reanimasyon = Uzman Tabip Mehmet Ali Yavuzekinci

İLGİLİ HABERİMİZ

Rize’de Yılın Doktoru Ödülü ve Akademik Kadroyu Aldı Doktor Eşiyle İstifa Edip Gitti