Rize'ye Japonya'dan Kardeş Şehir

Rize'ye Japonya'dan Kardeş Şehir
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Japonya’nın çay şehri olarak bilinen Kakegawa şehrinden gelen heyeti makamında ağırladı.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan’ın geçtiğimiz Mart ayında gerçekleştirmiş oldukları Japonya ziyaretlerinde Kakegawa şehrinde incelemelerde bulunulmuştu. Gerçekleştirilen ziyarette yeşil çay üretim ve işleme alanları bulunan, kaliteli çay üretimiyle bilinen Kakegawa şehri ile Rize arasında kardeş şehir olma noktasında anlaşmaya varılmıştı.

Ziyarette Kakegawa Belediye Başkanı Saburo Matsui’nin Türkiye Cumhuriyeti, Rize Belediyesi Belediye Başkanı Sayın Prof. Dr. Reşat Kasap başlığı altında göndermiş olduğu mektup okundu. Matsui mektubunda “En büyük siyah çay yetiştirme havzalarından biri olan Rize şehri ve en büyük yeşil çay yetiştirme havzalarından biri olan Kakegawa şehrinin çay kültürü aracılığıyla dostluk kurmalarının oldukça anlamlı olduğunu düşünüyorum. Size ve Rize vatandaşlarına sağlıklı günler ve başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

rizeye-japonyadan-kardes-sehir1.jpg

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Mart ayında Japonya'ya yapmış olduğu ziyarette karşılaşmış olduğu misafirperverlik için heyete teşekkür etti. Başkan Kasap, konuşmasına şöyle devam etti: "Kakegawa ile kardeş şehir olma sürecimiz devam ediyor. Rize Belediyesi olarak belediye meclisimizden bununla ilgili kararı çıkardık. Çıkan kararı Kakegawa Belediye yönetimine gönderdik ve onlarında benzer hazırlıkları yapmalarını bekliyoruz. Eylül veya Ekim aylarında Kakegawa Belediye yönetimi ile bir araya gelindiğinde inşallah ortak bir protokol yaparak imzalanacak olan protokolle resmiyette kardeş şehir olmuş olacağız."

Ziyaret karşılıklı hediyeleşme ile sona erdi.

rizeye-japonyadan-kardes-sehir-3.jpgrizeye-japonyadan-kardes-sehir2.jpgrizeye-japonyadan-kardes-sehir4.jpg