Rize'ye Krallık Taslayan Adam!

Rize'ye Krallık Taslayan Adam!
İktidar Partisinin yerel yöneticilerini Başbakan’ın gölgesine sığınmakla eleştiren Bekaroğlu, “Bekliyorlar, Başbakan gelsin, bir şeyler söylesin, bize seçim kazandırsın, biz de 5 yıl saltanat sürelim. Öyle diyor Rize’ye krallık taslayan adam” diye konuştu

Fener, Değirmendere, Reşadiye, Camiönü ve Hayrat Mahallelerini ziyaret eden Saadet Partisi Rize Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, daha sonra 2009 yılında vefat eden Türkiye’nin önemli ilim ve gönül adamlarından olan Zavendikli Mustafa Efendi’nin ismini taşıyan Kur’an Kursunu ziyaret etti.

Yaptığı konuşmada Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Hasan Karal’ın ‘Rize en büyük dersi verecek, Rize karar verecek’ şeklindeki sözlerine cevap veren Saadet Partisi Rize Belediye Başkan adayı Prof.Dr. Mehmet Bekaroğlu, Vekil Karal’ın, ‘Yeni Türkiye devam edecek mi etmeyecek mi?’ buna karar verilen bir seçim olacağına ilişkin değerlendirmelerini eleştirerek, “Adalet ve Kalkınma Partisi ‘Yeni Türkiye’yi inşa ediyoruz diyor. Marmaray yapıyor, yollar yapıyor. Peki, Yeni Rize nerede? Bu Rize, Yeni Türkiye’ye yakışan bir şehir midir? Akşamın 9’unda gelen bir misafirin şehirde tuvalet bulamadığı şehir, Yeni Türkiye midir? Bu Hasan Karal’lar krallar, sürekli bunu söylüyor. Şimdi Rizeli bunlara inanacak öyle mi? Bekliyorlar şimdi, Başbakan gelecek, bir şey söyleyecek, Rizeli bizi seçecek, 5 sene daha saltanat süreceğiz. Halil Bakırcı bizi belediyeye sokmuyordu, şimdi belediyeye de gireceğiz ve saltanat süreceğiz. Öyle diyor Rize’ye krallık taslayan adam” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Bekaroğlu, Rize’nin, Türkiye’nin en politik seçmeninin bulunduğu yer olduğunu, Rize insanının burada ne olup, ne olmadığını çok iyi bildiğini, esnafın akşama kadar dükkânda sinek avladığını ve akşama kadar siyaset konuştuğunu ifade ederek, “Bütün bunları Hasan Karal’dan çok daha iyi biliyor. Zaten Hasan Karal’ı seçmedi bu millet, Tayyip Erdoğan’ı seçti, Başbakan’ı seçti, o gösterdiği için seçti. Vatandaş, Hasan Karal’dan çok daha iyi biliyor; Yeni Türkiye nedir, Rize’de ne yapıldı, ne yapılmadı, çok daha iyi biliyor” dedi.

SİZİ HİÇ MAHCUP ETTİM Mİ?

1999’dan beri Rize’de siyaset yaptığını, Türkiye’nin her tarafını gezdiğini, TBMM’de Rize’yi temsil ettiğini, değişik yerlerde Rizeliler adına konuştuğunu belirten Bekaroğlu, “Bir kere olsun benden dolayı mahcup oldunuz mu? Birisi gelip size, ‘Şöyle bir milletvekiliniz var, bu millete şöyle kötülük etti’ diye beni size şikâyet etti mi? Sizin hiç başınızı öne eğdirdim mi?” diye konuştu.

Rize’nin yerel yönetimde değişiklik kararı aldığının altını çizen Prof.Dr. Mehmet Bekaroğlu, “Rize’deki bu kararlılığı gördüğüm için Rize’ye geldim. Bundan sonra Allah ne kadar ömür verdiyse, kendimi Rize’ye adayacağım. Bu şehre damga vuracak bir başkan ve meclis oluşturuyoruz. Çok belediye başkanları geldi geçti; bir tanesinin adını unutmadınız. Mezarı Kale’dedir, adı Ekrem Orhon. Neden adını unutmadınız. Çünkü kendini Rize’ye adamıştı. Küçük küçük işlerle uğraşmadı, cebini doldurmak için çaba göstermedi. Rize’ye çağ atlatmak için uğraştı ve unutulmadı. İşte biz Rize’ye unutulmayacak hizmetler vermek için geliyoruz. Rize kararını vermiş ve bundan dönmeyecek. Ben buraya gelmeden önce Rize’nin bu kararını gördüm. Her gittiğimiz yerde insanlar gelip alternatif oluşturduğumuz için teşekkür ediyorlar. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da başınızı öne eğdirmeyeceğim” dedi.