Rize'ye Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına Uyarısı

Rize'ye Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına Uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Rize için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısında bulundu. Rize Valiliği, meteorolojiden gelen uyarı üzerine vatandaşlara dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu.

Rize Valiliği tarafından Salı ve Çarşamba günü için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısında bulunuldu.

Valilikten yapılan açıklamada, Meteorolojinin kent için hava durumunun tehlikeli anlamına gelen turuncu uyarıda bulunduğuna yer verilerek, “Meteorolojiden alınan bilgiye göre ilimiz için turuncu uyarı verilmiş olup ilimizde rüzgarın yarın (4 Nisan 2023 Salı) sabah saatlerinden (06.00) itibaren güney ve güneybatı (lodos) yönlerden çevrelerinde kuvvetli fırtına (70-90 km/saat), yüksek kesimlerde hamleli tam fırtına (90-100 km /saat) şeklinde ve Çarşamba günü (5 Nisan2023) öğle saatlerine (12.00) kadar devam etmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmeleri vb) karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli olmaları gerekmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Turuncu kod uyarısı nedir?: Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

ishak-alim-ak-parti-rize-milletvekili-aday-adayi-034.jpg

Kaynak:Bayram Ali Sarı

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
2 Yorum