Rize'ye Lüks Ziyaretçi Karşılama Merkezi

Rize'ye Lüks Ziyaretçi Karşılama Merkezi
Rize Valisi Ersin Yazıcı, Fırtına Vadisi Ziyaretçi Karşılama Merkezinde yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, merkezin son durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Kaçkar Dağları Milli Parkı ve Tunca Vadisi Tabiat Parkının girişinde Fırtına Deresi Kıyısında, 15.000 m² alan içerisinde yapılmakta olan Fırtına Vadisi Ziyaretçi Karşılama Merkezi tamamlanmak üzere.

Çalışmaları yerinde inceleyen ve Rize’nin doğal ve kültürel zenginliklere sahip bir il olduğunu ifade eden Vali Ersin Yazıcı, “Fırtına Vadisinde ziyaretçilerimize kaliteli hizmet sunabilmek için karşılama merkezi yapıldı.  Bu tür yatırımlar şehrin markalaşma sürecini hızlandıran yatırımlar olması nedeniyle son derece önemli. Merkezin temel amacı ziyaretçilerin bölgedeki doğa yolculuğunda, günümüz teknolojisi ve koşulları ile sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri imkânları sunmaktır. Rize'nin, turizm geleceğinin çok parlak olduğunu görüyorum.  Rize’miz; sahip olduğu doğal, kültürel ve tarihi çekicilikler ile alternatif turizm çeşitlerinin uygulanabilirliği açısından elverişli bir yerleşim merkezidir. Bu zenginliklerin etkili sunulmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum.” dedi.  

ersin-yazici,-firtina-vadisi-ziyaretci-karsilama-merkezinde-incelemede-2.jpg

Açıklamasının sonunda Vali Yazıcı, yapılan çalışmaların bitirilmesiyle Fırtına Vadisi’nin Rize’nin önemli turizm merkezlerinden biri olacağını ifade etti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Ardeşen Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğine aktarılan 1.450.000 TL bütçeyle yapılmakta olan Fırtına Vadisi Ziyaretçi Merkezinin, önümüzdeki günlerde tefrişatı da tamamlanarak ziyaretçilerin istifadesine sunmak üzere açılışının yapılacağı açıklandı.

ersin-yazici,-firtina-vadisi-ziyaretci-karsilama-merkezinde-incelemede-1.jpg

Vali Yazıcı’ya incelemeleri sırasında Ardeşen Kaymakamı İlyas Memiş, Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut eşlik etti.

ersin-yazici,-firtina-vadisi-ziyaretci-karsilama-merkezinde-incelemede-3.jpg

ersin-yazici,-firtina-vadisi-ziyaretci-karsilama-merkezinde-incelemede-4.jpg